Feirer 40 år med havarier

Volvos havarikommisjon - som egentlig heter Volvo Lastvagnars Accident Research Team, feirer 40 års forskning i sikkerhetens tjeneste.

Ulykke historie havari

Ulykke historie havari

Publisert Oppdatert

- Volvo Lastvagnar er verdensledende innen sikkerhet. Det systematiske arbeidet som Accident Research Team har utført siden starten for 40 år siden, har konkret bidratt til at vi har denne sterke posisjonen, sier Volvo-sjefen Staffan Jufors.

- Vi har kommet langt med sikkerheten i lastebilene. Nå ligger fokus på aktiv sikkerhet og på å forebygge ulykker. Ikke minst vet vi at menneskelige faktorer ligger bak mange ulykker, forteller Anna Wrige, sjef for Accident Research Team.

Accident Research Team, ART, ble etablert i 1969 av Volvo Lastvagnar for å utrede og skape kunnskap om lastebilulykker som volder personskader. I starten reiste de ut til alle ulykkessteder i Gøteborgområdet for å dokumentere ulykker. I dag jobber de hovedsakelig med å undersøke nye typer feil og mangler. Tusenvis av undersøkelser gjennom årenes løp, samt veksling av informasjon med andre land har resultert i en enorm kunnskapsbase - som alle sjåfører i dag nyter godt av.