Fem års garanti

VW-importøren innførte fem års garanti på sine biler fra nyttår.

vw caddy nyttekjøretøy caddy maxi

vw caddy nyttekjøretøy caddy maxi

Publisert Oppdatert

Første arbeidsdag på nyåret slapp Harald A. Møller AS gladbomben. De innfører fem års nybilgarant på biler av merkene Vokswagen, Audi og Skoda. For lesere av tungt er det nok først og fremst Volkswagens nyttekjøretøyer som er mest aktuelt i denne paletten.

- Vi er den ledende aktøren i norsk bilbransje og ønsker å vise vei ved å gi norske bilkjøpere et mer forutsigbart bilhold gjennom vår nye Norgesgaranti, sier adm. direktør Stein O. Håvelsrud i Harald A. Møller AS.

Norge er det eneste landet i Europa hvor kjøpere av Volkswagen, Audi og Skoda nå får forlenget garantitiden til fem år ved nybilkjøp. I andre land gjelder fortsatt to eller tre års garantitid, med mulighet for å kjøpe garantiforlengelse i enkelte markeder. Den utvidede ordningen i Norge er resultatet av et samarbeid mellom importøren, bilforhandlerne og bilfabrikkene. En mindre del av kostnaden ved å utvide garantien er fra 1. januar lagt inn som en liten prisøkning, i gjennomsnitt under 1.000 kroner per bil.

5 år eller 100.000 km

Importøren har satt et tak på garantien ved 100.000 kjørte kilometer. Dersom bilen når denne kjørelengden før det er gått fem år opphører garantien. Imidlertid viser statistikken at de aller fleste bileiere kjører langt mindre enn 20.000 kilometer per år. Men vi tipper at en god del av nyttekjøretøykundene til Møller kjører langt mer enn den distansen pr. år og dermed ikke kommer til å oppleve at garantitiden blir på fem år.

Den utvidede garantien har samme omfang som den tidligere treårsgarantien og dekker tekniske feil og mangler. Komponenter som normalt må fornyes i løpet av femårsperioden, som for eksempel dekk og bremseklosser, må kunden betale for som tidligere. For lakkfeil gjelder fortsatt en garantitid på tre år, og garantitiden mot gjennomrusting er 12 år.

- Vi tror denne nyttårsgaven vil bli veldig godt mottatt i markedet og ser ikke bort fra at dette vil gi oss en enda sterkere posisjon, sier adm. direktør Stein O. Håvelsrud i Harald A. Møller AS i en pressemelding.