Ferno sørger for sikkerheten

Ferno Norden as i Horten har lange tradisjoner med utvikling av spesialbiler, og har samarbeidet med Volvo i en årrekke om blant annet politibiler. Ferno Norden as har nå utviklet en modell B4 armering på Volvo S80 Executive, som tilfredsstiller alle tre Europeiske standarder for B4 armering.

Publisert Oppdatert

Systemet som er anvendt er lettvekt formstøpte elementer som legges inn i karosseri og dører. Ferno Norden as har utdannet eget personell og investert i verktøy for å kunne ta denne type oppdrag. Arbeidet er meget omfattende, og ombygningen gjøres i sin helhet i Norge. Volvo S80 Executive som har en noe høyere totalvekt enn en standard S80 og registreres for 4 personer. Modellen kan leveres med Volvo's standard modellprogram som V8 AWD på 315 HK, T6 AWD på 285 HK eller D5 diesel med forhjulsdrift eller AWD på 185 HK. Sistnevnte gir lave Co2-verdier, noe som er godt mottatt i markedet.

Utover at bilen tilfredsstiller de Europeiske standarder for B4 pansring, kan bilen leveres med en rekke spesialutstyr, som varslingsanlegg for utrykningsbil. Ferno Norden har utviklet til Volvo S80 et digitalt TV system som er basert på bilens originale underholdning system.

B4 pansering kan leveres fra Ferno Norden as til en rekke bilmodeller. Volvo S80 Executive er allerede utviklet som sikkerhetsbil. Utover Volvo S80 leveres også Volvo XC90 og Volvo XC70 som sikkerhetsbil.

Ferno Norden as spesialbilavdeling har arbeidet med påbygg av spesialutstyr på biler siden 1985. Allerede i 1994 utviklet bedriften eget elektronisk styresystem for utrykningsbiler. Et system som gjør det mulig å holde seg unna bilens originale elektriske system med alt det nødvendig tilleggsutstyr som er i en utrykningsbil.