23948sdkhjf

Transportdøgnet:: Fikk gebyr på 85000 kroner

Tømmerbil på småvei, blanke dekk, narkosjåfør og flere sjåfører uten førerrett. Dette er noe av hva som har skjedd det siste transportdøgnet.

Ja, i dag ligger det vogntog strødd rundtomkring. Såpass mange at det ikke er verdt å ramse opp.

På E39 ble det i går meldt om at når ett vogntog var berget, kom det umiddelbart et nytt som satte seg fast.

Dermed hopper vi bukk over redningsoppdrag og kikker på noen av de andre sakene som har skjedd det siste døgnet.

Onsdag formiddag kom kontrollører i Hønefoss over en tømmerbil som befant seg på helt galt sted. Veien hadde maksimal aksellast på 6 tonn. Her ble det utferdiget et gebyr på 85250 kroner. Det melder Statens vegvesen Sør på Twitter.

Narkoanmeldt

Spoler vi noen timer tilbake, finner vi også en alvorlig hendelse ved Husum. Der kom kontrollørene over en tsjekkisk sjåfør som i går ble anmeldt for narkotikabruk, brudd på kjøre- og hviletid og manglende sikring.

Omtrent i samme moment dukket det på samme sted opp en kar med en lastebil der bremseskiva var helt borte.

Men det skjer ting andre plasser også: I Bergen ble det i går ettermiddag anmeldt en kar som fikk forelegg på 25.000 kroner for ulovlig kabotasje.

Og ved Orkanger fant kontrollørene en utenlandsk yrkessjåfør som manglet førerett og YSK. Bilen fikk hjullås frem til ny sjåfør kunne overta. Det vites ikke om sjåføren hadde gyldig sertifikat i det hele tatt, eller om det hadde gått ut på dato.

Begjært avskiltet, manglet førerett, slitte dekk osv.

På Lillestrøm fant man disse blanke dekkene. Da kontrollørene litt senere sjekket mer, fant de ut at også her manglet sjåføren førerrett. Dessuten hadde han brutt kjøre- og hviletidene. Men det stoppet ikke med det. Bilen var allerede begjært avskiltet og manglet bombrikke.

Vi har også fått meldinger om en kar som ikke hadde kjettinger. Hva han istedet brukte? Lastestropper.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062