Fikk skiltregning på 20.000 etter dødsulykke

Det var den 28. april i år at lastebilsjåføren måtte svinge ut mot grøfta ved Vinne i Verdal for å forsøke å unngå en kollisjon med en personbil som lå i hans kjørebane. Der traff han et større veiskilt.

Publisert Oppdatert

Tross sine anstengelser, ble det allikevel en stygg ulykke der føreren av personbilen mistet livet.

Nå har lastebilsjåføren fått regning på skiltet, 21.433 kroner, og kan også miste bonus. Det skriver Innherreds Folkeblad & Verdalingen.

Mesta har reparert skiltet og sendt faktura til vegvesenet. De har i sin tur videresendt regningen til lastebilsjåførens forsikringsselskap. Dette fordi vegvesenet har registrert lastebilsjåføren som skadevolder.

- Spesielt å få krav etter dødsulykke

Til lokalavisen forteller sjåføren at " Saken er for gæli, rett og slett smålig." Han synes det er spesielt å få en slik regning etter en dødsulykke.

Til avisen Trønder-Avisa forteller sjåførens forsikringsselskap at regelverket er firkantet, men at mannen bare må betale dersom han blir funnet skyldig i ulykken.

- Dersom han har ødelagt skiltet som følge av en kollisjon hvor han selv ikke har skyld, betrakter vi det som én hendelse og ikke to, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen til avisen.

Politiet hevder også at lastebilsjåføren ikke hadde skyld i ulykken.

Dermed må lastebilsjåføren smøre seg med tålmodighet og avvente hva som videre vil skje med erstatningssaken.