Finalistene klare

Med et forbruk på 4,1 liter på mila gikk Espen Frey til topps i den norske finalen i Volvos Super Eco Driver denne helga.

Volvo Super Eco Driver

Volvo Super Eco Driver

Publisert Oppdatert

Volvos sjåførkonkurranse Super Eco Driver gikk av stabelen på Volvos Truck Center på Jessheim denne helgen hvor syv finalister møttes til dyst for å avgjøre hvilke som bruker minst drivstoff.

Små marginer

Opplegget ble seriøst gjennomført med egen sensor i bilen, datane ble logget via Volvos Dynafleet og resultatene ble sendt kontinuerlig til juryen som fulgte med fra Volvos lastebilsenter på Jessheim. Konkurransen ble også tatt svært seriøst av de deltagende og alle ventet spente på resultatene på slutten av dagen. På en 3 mils rute i området ved Gardermoen hvor deltakerne hadde en maksimaltid på 35 minutter å forholde seg til, skilte det bare 2 liter på det totale forbruket på første og sisteplass. Ruten var kupert og inneholdt mange rundkjøringer så det gjaldt å velge riktig kjørestil. Mellom de tre beste skilte det bare 2 desiliter på totalforbruket, mens det mellom 2. og 3. plassen skilte 0,1 desiliter!

Finalistene konkurrerte i en Volvo FH 520 trekkvogn med I-Shift som dro en semihenger, hele settet veide 40,9 tonn. Som sensor hadde arrangøren leid inn Bjørn Johan Haugen fra Transportkompetanse.

4,1 liter på mila

Over 450 sjåfører har deltatt i den norske delen av konkurransen, så på en måte har jo de syv deltagerene allerede vist at de er dyktige sjåfører, men til den nordiske finalen i Göteborg i april ble det kåret tre finalister. Espen Frey vant finalen med et forbruk på 4,108 liter på mila. Espen tok over farens transportfirma Frey Transport og begynte å kjøre lastebil for kun 5 år siden. Til daglig kjører han Mercedes betongbil for Skedsmo Betong og kjenner lite til Volvos lastebiler og I-Shift systemet fra før.

Med seg til i Göteborg får han med seg Thor Asbjørn Vigeland Larsen (44 år) fra MBT Vigeland Transport AS i Mandal, som 15 år i langtransport nå bruker mesteparten av sin tid på kontoret i transportselskapet. Den tredje deltakeren som får reise til den nordiske finalen er Ulf Christer Halfdansen (38 år) fra Øivind Johansen Transport AS i Vestfold hvor han er bilansvarlig.

Plass

Deltaker

Fra

Drivstoff totalt

Liter pr mil

Nr.1

Espen Frey

Frogner

12,28 liter

4,108

Nr.2

T.A.Vigeland Larsen

Mandal

12,47 liter

4,171

Nr.3

Christer Halfdansen

Sande

12,48 liter

4,181

Nr.4

Roar Leikarnes

Vikebukt

12,65 liter

4,234

Nr.5

Espen Holten

Mysen

13,06 liter

4,371

Nr.6

Birger Pedersen

Kvaløysletta

13,38 liter

4,481

Nr.7

Aksel Olsen

Vestre Gausdal

14,29 liter

4,778