Fjerdeplass til Stian

Stian Østby nådde ikke helt til topps etter lørdagens finaleøvelser i YETD 2010. Men med tildelelsen av Europas mest økonomiske sjåfør har han liksom sikret en stolt seier likevel.

stian østby

stian østby

Publisert Oppdatert

Etter en svært spennende lørdag var det til slutt svenske Andreas Söderström som stakk av med seieren. Vår egen Stian Sørlie kom på en delt fjerdeplass etter å ha hevdet seg blant de 6 beste i Europa. Men mot østerikes Zarko Tokic måtte han gi tapt. Likevel kan vi med norske øyne se tilbake på det beste norske resultatet noensinne i Scanias Europa-mesterskap for tungtransport-sjåfører.

Europamester i økonomi

Fredagen var spesielt hyggelig da Stian stakk av med seieren for mest økonomisk kjøring av alle finalistene. Lørdagens finale-heat ble avbrutt, blant annet av premieutdeling til Stian. Norges beste sjåfør er altså i tillegg Europas beste på økonomikjøring. Økonomikjøringen skjedde med en Scania R 480 LA4×2 Highline over en sløyfe på 32 kilometer på offentlig vei. Målet var å vise mest mulig produktivitet samtidig som man brukte minst mulig drivstoff. Det var da selvfølgelig ikke lov å bryte fartsgrenser eller andre regler.

På forhånd hadde 29-åringen uttalt at av alle disiplinene hadde han minst tiltro til hans egen evne til å kjøre økonomisk.

- Jeg innrømmer nå at jeg tok feil, smiler tømmersjåføren fra Nes.

Som premie fikk han en sjekk på 1200 euro, i tillegg ble han gitt en del oppmersomhet etter konkurransen og fikk gratulasjoner av både konkurrentene og andre i bransjen. Scania hadde estimert med rundt 10 000 besøkende i løpet av lørdagen. Det var derfor ikke noe å si på stemingen blant de fremmøtte tilskuerne på Scanias fabrikkområde i Södertälje. Tungt gratulerer Stian Østby med en imponerende innsats i løpet av helgen!