Fjord1 nedprioriterer ADR transport

På strekningene Arsvågen-Mortavika og Halhjem-Sandvikvåg vil ikke Fjord1 prioritere farlig last i rushperiodene.

Hos Fjord 1 er det vanlig å kjøre ombord før man betaler for turen, men nå må lastebiler fra litauiske Girteka forhåndsbetale på kaia fordi fergeselskapet har sett seg lei på sjåfører som ikke vil gjøre opp for seg. 
Illustrasjonsfoto

Hos Fjord 1 er det vanlig å kjøre ombord før man betaler for turen, men nå må lastebiler fra litauiske Girteka forhåndsbetale på kaia fordi fergeselskapet har sett seg lei på sjåfører som ikke vil gjøre opp for seg. Illustrasjonsfoto

Publisert Oppdatert

Bakgrunnen for dette er samferdselsdepartementets presisering av forskrift om transport med ferje. Endringene blir innført som prøveordning, og vil gjelde fra 15. januar i følgende tidsrom:

Arsvågen - Mortavika

06.30 - 09.00, mandag-fredag

15.00 - 18.00, mandag-torsdag

15.00 - 20.00, fredag og søndag

Halhjem - Sandvikvåg

06.30 - 09.00, mandag-fredag

15.00 - 18.00, mandag-torsdag

15.00 - 20.00, fredag og søndag

Etter to måneder skal ordningen evalueres. Det presiseres at farlig last tas med også i disse periodene dersom det ikke går ut over annen trafikk.

Fjord1 ønsker med dette å skjerme trafikken for transport av farlig last som gir begrensninger i passasjerkapasiteten på de mest pressa avgangene for å kunne avvikle trafikken på en fornuftig måte for alle parter, heter det i en melding på nettsidene til Fjord1.