Samlet inn penger via Facebook:

Flere gavmilde sjåfører!

Musikk og lastebilsjåfører er en kombinasjon som antagelig ikke er helt uvanlig. Men at sjåførene ville betale 50 spenn for å høre på en eneste låt på radioen, er noe man kanskje ikke trodde var mulig. Men det gjør man gjerne – i alle fall i Facebook-gruppa Truckers Paradise, der medlemmene hittil har hørt på musikk for drøyt 101.000 svenske kroner påkort tid. Pengene går till svenske “Musikhjälpen” og deres kamp "Alle jenter har rett til å overleve sin graviditet".

FB-gruppa Truckers Paradise opprettet en innsamlingsaksjon via Musikhjelpen som blant annet Sveriges Television står bak. 
Bilde: Skjermdump
FB-gruppa Truckers Paradise opprettet en innsamlingsaksjon via Musikhjelpen som blant annet Sveriges Television står bak. Bilde: Skjermdump
Publisert Oppdatert
Joakim Brantvik er ildsjelen bak innsamlingen på Truckers Paradise. Totalt kom det inn 101.000 svenske kroner! 
Foto: Privat
Joakim Brantvik er ildsjelen bak innsamlingen på Truckers Paradise. Totalt kom det inn 101.000 svenske kroner! Foto: Privat

Musikhjälpen er et prosjekt som har sin opprinnelse i Nederland. Originalen kalles "Serious Request" og har som mål å samle inn penger til veldedige prosjekt, akkurat som den svenske versjonen. Mottageren bestemmes av prosjektorganisasjonen i Nederland, som i år har valgt å drive innsamlingen under parolen "Alla jenter har rett til å overleve sin graviditet". Bak Musikhjälpen i Sverige står Radiohjälpen P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Den som vil kan gå in på Musikhjälpens hjemmeside og starte sin egen innsamling, noe som Joakim Brantvik i Facebook-gruppa Truckers Paradise bestemte seg for.

I skrivende stund har medlemmene i gruppa samlet sammen 101.200 svenske kroner, noe som plasserer gruppa på andreplass på Musikhjälpens toppliste over alle innsamlinger som pågår.

- Helt sykt og litt overraskende, ler Joakim Brantvik som startet gruppas "innsamlingsbøsse" for bare noen dager siden.

Kaller seg useriøse

Det paradoksale er at Truckers Paradise selv beskriver gruppa som useriøs, med ordene "Det her er IKKE en seriøs gruppe! Søker du etter en "hyggelig" gruppe så er ikke dette en gruppe for deg." Allikevel har gavmildheten blant medlemmene vært stor.

At Joakim startet en innsamling i Truckers Paradise var et rent sjansespill som ifølge ham selv kunne gått alle veier.

- Jag sjekket i noen andre grupper, men der hadde de allerede dratt i gang med innsamlinger, men ikke i Truckers Paradise som har drøyt 20.000 medlemmer. Så jeg tenkte at jag drar i gang og plutselig kom det inn masse penger på kort tid. Jeg visste jo ikke hvordan det her ville bli oppfattet i gruppa, forklarer Joakim, som i sitt verste scenario hadde regnet med et par tusen kroner samt at han selv ville bli kastet ut av gruppa.

Les om de norske yrkessjåførene som ga penger til Rikshospitalet HER.

Vilt!

Joakims bekymringer ble det ikke noe av (slik er det faktisk med de fleste bekymringer), tvert imot. Resultatet ble betydelig bedre enn han noensinne kunne ha drømt om!

-Det virker som om alle har engasjert seg. Det er helt vilt!, legger han til.

-Joakim kjører lastebil hos Spånga Logistik och Transport og bruker selv å gi penger til veldedige formål, så at han tok gjenger på opplegget til Musikhjälpen er med andre ord ingen tilfeldighet.

- Jeg har gitt penger til Unicef hver eneste måned i mange år, sier Joakim og viser til viktigheten av å hjelpe de som trenger det i deres eget hjemland.

- Jeg har absolutt ikke noe imot at folk kommer til Sverige, men vi må også hjelpe de som ikke kommer hit, avslutter han.