Føler seg jaget

Hvor skal vi parkere i Elverum?

Publisert Oppdatert

Tore Velten i Norges Lastebileierforbund er lei av å føle seg jaget fra Elverum. Han påpeker at det ikke er en eneste offentlig plass hvor tunge kjøretøyer får parkere. Det ender som vanlig med at lastebilsjåførene må parkere utenfor bensinstasjoner og serveringssteder. Noen steder er vi velkomne, andre steder er vi ikke det, forklarer Velten.

Problemtid

Sommertid er problemtid for yrkessjåførene fortsetter han med. I hele Norge forsvinner de få plassene som er til bobiler, campingvogner og andre ferierende. Han håper at myndighetene snart begynner å legge noen planer og bevilge noen penger slik at transportarbeiderne får bedre vilkår og muligheter til å følge de lover og regler de skal følge.

- Med færre og færre steder hvor lastebilsjåfører kan stå parkert, er hverdagen blitt vanskelig. Ofte må man dra lastebilene inn i boligområder og finne private parkeringsplasser, men da opplever mange å bli jaget. Å bryte kjøre- og hviletidsreglene medfører skyhøye bøter, sier Velten til ostlendingen.no .

Sikkerhet?

Han etterlyser også økt sikkerhet for yrkessjåførene. Flere opplever å bli frastjålet kjettinger og annet utstyr, mens de hviler. Det kan være hele bander som stjeler diesel som de pumper over i egne store tanker.

Statens Vegvesen sier at de skal lage flere stoppsteder for lastebilsjåfører. Det er nedfelt i handlingsprogrammet for 2010 til 2019, der det er satt av penger til flere og bedre stoppesteder. Kommunikasjonssjef Åsmund Møller Johansen forklarer at det i tillegg er satt av 30 millioner i året for sikring av rasteplassene.