Ford endrer sin eierandel i Mazda

Mazda Motor Corporation (Mazda) annonserte i dag at Mazda og flere av selskapets strategiske samarbeidspartnere vil overta deler av Ford Motor Company (Ford) sine aksjer i Mazda.

Publisert Oppdatert

Som et resultat av dette vil Fords eierandel i Mazda bli redusert fra 33,4 prosent til litt over 13 prosent, og med den nye avtalen vil selskapene kunne fortsette sitt strategiske samarbeid som strekker seg over nesten 30 år.

"Vår samarbeidspartner Fords salg av Mazda aksjer vil ikke resultere i noen endring i Mazdas strategiske retning, og vi vil fortsette å akselerere våre produkt-baserte forbedringer, merkevarebygging og kostnadsfokus," sier Mazdas styreformann og president, Hisakazu Imaki. "Vi vil fortsette vårt strategiske samarbeid gjennom våre pågående fellesprosjekter med Ford, i tillegg til deling av plattformer og drivlinjer."

"Denne avtalen gir Ford mulighet til reise kapital som vil bidra til vår produkt-baserte endring, og på samme tid tillater Ford og Mazda å fortsette vårt suksessrike strategiske samarbeid til interesse for begge selskaper," sa Ford president og CEO Alan Mulally.

Fords salg av Mazda aksjer vil bli oppnådd gjennom Mazda og en gruppe av Mazdas strategiske samarbeidspartnere, som alle kjøper en andel av aksjene.