Før(h)julstid!

En knallrød Kenworth snutebil lastet med glede og sukker, skaper julestemning allerede før den har startet opp.

kenworth coca cola us truck

kenworth coca cola us truck

Publisert Oppdatert

Førjulstiden er en fin tid, men selv om enkelte butikker pynter til jul altfor tidlig får jeg ikke julestemning. Men når Coca Cola-bilen dukker opp, kommer julestemningen hos en gammel sjåfør krypende. Det slår både pepperkaker, kongerøkelse adventsstaker og klementiner.

I det jeg passerte parkeringsplassen til Kingsrød Transport i Sarpsborg, fikk jeg øye på den. En knallrød Kenworth snutebil med tilhørende Coca Cola-tralle stod strategisk plassert inntil riksveien. Jeg bare måtte svinge innom for å knipse et bilde av doningen før den skulle dundre ut på sin juleturné.

Nissen fra Coca Cola

Så kan man jo lure på hvorfor Coca Cola skal være den som er best på å skape førjulsstemning? Ikke så rart spør du meg. Den glade og runde julenissen med rød drakt med hvite kanter, er nemlig et Coca Cola-produkt. I forbindelse med en reklamekampanje i 1931 skapte kunstneren Haddon Sundblom julenissen slik vi kjenner ham i dag, nettopp på oppdrag fra Coca Cola. Tipper at Coca Colas grunnlegger, John Pemberton, ikke ante rekkevidden av det han startet i 1866. At Coca Colas "julete" vogntog skulle skape julestemning på norske før(h)julsveier i 2010.