Fornøyd med penger til Eidangerparsellen

Publisert Oppdatert

- Dette viser at budskapet vårt når det gjelder Eidangertunnelen har nådd fram til regjeringen. Det sier Erling Dahl, leder av fylkeskommunens hovedutvalg for infrastruktur etter nyheten om at det likevel vil komme 15 mill. i neste års statsbudsjett.

Nyheten ble presentert på en pressekonferanse i Skien i dag. Pengene skal gå til tomtekjøp i 2009. I et intervju med NRK sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete at dette er et kraftig signal fra regjeringen om at jernbanestrekningen mellom Larvik og Grenland er et viktig prosjekt, også med sikte på sammenkopling mellom Sørlandsbanen og Vestfoldbanen.

Hun lover å komme tilbake til dette i forslaget til ny nasjonal transportplan som skal legges fram på nyåret.

Står på videre

Også fylkesrådmann Rolf-Helge Grønås er meget fornøyd.

- Dette må vi oppfatte som et gjennomslag. Når regjeringen vil investere 15 millioner i tomtekjøp, må det bety at prosjektet skal realiseres. Nå skal vi stå på videre for å sikre at utbyggingen av Eidangerparsellen kommer med i den første perioden av ny nasjonal transportplan. Det er når vi begynner å få gjennomslag at vi må øke trøkket, og ikke slappe av før skinnene er på plass fra Larvik til Skien i første omgang, og over Brokelandsheia på lengre sikt! kommenterer Grønås.