Fornøyd støttegruppe

Støttegruppa til bildrapsdømte Robert Lønsethagen hadde tatt turen fra Molde til TRANSPORTmessa. De møtte mye sympati og støtte underveis.

Publisert Oppdatert

Venner, familie og sympatisører med Robert sin situasjon har lenge jobbet med å få inn penger til det enorme erstatningskravet han fikk i forbindelse med dommen.

På messa solgte de t-skjorter og CD som Robert selv har laget.

- Vi nærmer oss 250 000 innsamlede kroner nå, smilte Majken Hundhammer Tjugen, som er primus motor.

Hovedmålet for aksjonen er å dekke inn erstatningskravet på 300 000 kroner, men det stopper ikke der.

- Advokat Steinar Vik Sørvik jobber med å få gjenopptatt saken og det er bestilt en ny rapport om ulykken fra SINTEF. Vi planlegger også et fond, der fremtidige sjåfører som havner i samme situasjon som Robert skal kunne få økonomisk hjelp, sier Tjugen.

Hittil har private bidrag, salg av CD og t-skjorte, utplasserte bøsser på butikker og bensinstasjoner samt innsamlingsaksjoner bidratt til den solide summen.

For en tid siden ble det også arrangert dansegalla i Molde, der inntekten gikk til aksjonen.

Nylig ble det avklart at Team Trafikkskole i Molde spanderer nytt sertifikat på Robert når Staten mener han ikke er en fare for allmennheten lenger.

- Mange av sjåførene vi traff fikk seg en tankevekker da vi fortalte historien. Mange kjente også til saken fra media. På Trailercampen ble vi godt mottatt av mange som følte vi kjempet sjåførenes sak, så det var hyggelig, sier Majken.

Gjengen fra støttegruppa hadde noen uforglemmelige dager på TRANSPORTmessa og har allerede planer om nye turer. Transportmessa på Bergen Travpark 20. august er allerede booket.

- Ingen skal få glemme denne saken, fastslår gjengen bak støttegruppa med snart 10 000 medlemmer på Facebook.