- Forny førerkortet nå

Statens vegvesen anbefaler de som skal fornye førerkortet sitt for liten lastebil om å gjøre det nå.

Publisert Oppdatert

- Vi har kapasitet på trafikkstasjonene våre nå på vårparten, så de som har planer om å fornye førerkortet sitt bør komme før sommertrafikken setter inn, sier Gunnar Roger Sandvik i Statens vegvesen.

Mange fikk førerkort for liten lastebil og liten lastebil med henger (C1 og C1E) i 2001 uten å ta praktisk prøve. Dette førerkortet har vært gyldig i ti år. I 2011 og 2012 har de som fikk dette kortet hatt mulighet til å fornye det ved kun å legge fram en ny legeattest.

Les også: Fikk du "lappen" på lett lastebil uten førerprøve i 2001?

Dette må gjøres innen ett år etter at gyldighetsdatoen på førerkortet har gått ut (hvis det f.eks. er gyldig til 1. oktober 2011, kan det altså fornyes med legeattest innen 1. oktober 2012). Går man ut over denne fristen må man ta ny førerprøve for liten lastebil dersom man vil fornye førerkortet.

- I fjor var det til tider veldig stor pågang av folk som ville fornye førerkortet sitt. Vi merket dette spesielt godt i sommermånedene, da vi hadde lange køer. Vi kan unngå dette i år hvis noen av de som skal fornye kommer før sommerferien, sier Sandvik.

Han understreker at de som skal fornye førerkortet må huske å ta med en korrekt utfylt legeattest som ikke er eldre enn seks måneder.