23948sdkhjf

Først på test!

I morgen drar TransportMagasinets testteam, bestående av Frode Tellevik og Tormod Magelssen, ut på årets første lastebiltest. Og det er ikke snakk om hvilken som helst test; neida det er nemlig snakk om den første testen av verdens sterkeste lastebil på norsk jord, ja kanskje til og med i Europa!

Vi drar nemlig på tur med den første Volvo FH16 750 som kom hit til landet (og som vi også kjørte som førstemann inn over Svinesund).

Testbilen, som er velvillig utlånt fra Volvo-importøren, er en tandemtrekker med det største XXL-førerhuset, koplet til en splitter ny treakslet termotralle fra Krone utstyrt med et aggregat fra Carrier. Hele herligheten er lastet til tett oppunder 50 tonn, slik seg hør og bør når vi har 750 hk og 3550 Nm til rådighet. Ingen 40-tonns "E U-moped" her i gården!

Ikke akkurat diskret

Den lekre trekkvogna har den flotte jubileumsdekoren på den svarte lakken, og tralla er heller ikke akkurat diskret i sin dekor. Den første halvdelen av skapsidene har samme dekortype som trekkvogna, samt påskriften "1987 - 2012" og "750". Resten av skapsidene har reklamen for Krone Cool Liner. Og på bakdørene er det også et tydelig budskap: "JEG TESTER FH16 750 HK". Tralla er for øvrig stilt til disposisjon av Krone-importør Vogn-Service AS i Fredrikstad.

Så er du ute og farter på strekningen Oslo - Haukeli - Oslo på torsdag og fredag, er det ikke umulig at du treffer på TMs testteam. Og hvis alt svarer til forventningene så er vel smilet så bredt at vi burde hatt påskriften "Bred Last".

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078