TMs USA-tur 2013:

Først påmeldt til USA!

Bare minutter etter at vi åpnet for påmelding var Linda og Arnt Magne påmeldt. Kun ni plasser ledig i skrivende stund.

Vil du være med oss til USA i mars neste år? Da må du forte deg å melde deg på.

Vil du være med oss til USA i mars neste år? Da må du forte deg å melde deg på.

Publisert Oppdatert
inda Holen Flæte en av de to første som meldte seg på TMs åttende tur til USA. I skrivende stund har vi bare ni plasser ledig.

inda Holen Flæte en av de to første som meldte seg på TMs åttende tur til USA. I skrivende stund har vi bare ni plasser ledig.

Arnt Magne Hannasvik har aldri vært i USA tidligere og er den andre som ble påmeldt først. Han reiser sammen med Linda.

Arnt Magne Hannasvik har aldri vært i USA tidligere og er den andre som ble påmeldt først. Han reiser sammen med Linda.

Fredag 9. november klokka 14 åpnet vi for påmelding til vår 8. lesertur til USA. Responsen lot ikke vente på seg - bare minutter etter var de første to påmeldte. At vi ikke kjente navnene fra tidligere, gjorde at vi ble ekstra nysgjerrige. For vanligvis er det noen som har vært med tidligere som melder seg på først, men ikke denne gangen. Vi tok kontakt med Linda Holen Flæte og Arnt Magne Hannasvik for å høre om bakgrunnen deres og hvorfor de var så ivrige etter å bli med oss på tur.

Linda er 26 år og kommer opprinnelig fra Sogn, men bor nå i Bergen. Hun tok lappen på vogntog i 2010, og har nå begynt på sitt tredje år som langtransportsjåfør. Hun kjører for SR Transport, stort sett opp og ned langs kysten mellom oljebasene, men blir også sendt andre plasser ved behov.

- Jeg har alltid trivdes på veien. Det å se nye plasser og treffe masse hyggelige folk, fra sør til nord i landet, er mye av gleden i denne jobben. Jeg er utdannet innen reiseliv og har opplevd mange spennende land, men USA har jeg ennå ikke fått med meg, så jeg gleder meg stort til å få oppleve denne turen sammen med mange andre hyggelige folk. Jeg tipper denne turen blir en opplevelse for livet, forteller Linda til TransportMagasinet.

Linda reiser til USA sammen med en annen "førstereisgutt. Arnt Magne er 35 år og opprinnelig fra Smøla på Nordmøre, men bor nå i bilen. Har har kjørt i snart 17 år som langtransportsjåfør, både på innland og utland, men han har nå slått seg til ro i Waage Transport i Kristiansund og er inne i sitt femte år der.

- Jeg trivest godt på veien. Det er det eneste jeg har gjort siden jeg var gammel nok. Det blir mye spesialtransport opp og ned kysten frå sør til nord. Jeg har mange døgn hjemmefra, noe som fører til godt miljø blant kollegaer. Det trengs når man er på veien. Jeg har alltid likt å reise men aldri tatt meg tid til annet en jobben. Derfor gleder jeg meg stort til denne turen, sier Arnt Magne, som også regner med å få en opplevelse for livet.

-Har dere hørt om TMs lesertur fra andre?

-Ja. Vi vil sende en stor takk til en kjekk kollega i Nortrans Alta; Ronny Weiseth, som tipset oss om denne turen. Han har vært med før og sa at dette måtte vi ikke gå glipp av, avslutter Linda og Arnt Magne.

I skrivende stund har påmeldingen til vår USA-tur bare vært åpne i tre døgn, men allerede har mange meldt seg på. Ikke minst en gruppe på seks personer med samme etternavn. Skal de kanskje ha slektsstevne på den hyggelige leserturen vår?

Det er fortsatt muligheter til å melde seg på TMs USA-tur 2013, men det begynner å haste. Faktisk har vi ikke mer enn ni ledige plasser i skrivende stund. Gå inn på vår nettside www.tm-tur.no for mer info og påmelding.