Første i Norge

Den svenske påbyggeren Joab er ingen ukjent aktør i Norge. Med produkter som krokløftere, liftdumpere, vekselsystem og renovasjonspåbygg, har mange stiftet bekjentskap med denne leverandøren. Nå har de levert en ny krokløft her i landet.

krokløft

krokløft

Publisert Oppdatert

Svein Oddvar og Beate Ommedal fra Tønsberg visste hva de ville ha når de skulle bestille en ny krokløftbil. Det grommeste av det gromme! Chassiset ble en fireakslet Volvo FH16 med den største motoren på 700 hk og et dreiemoment på 3150 Nm.

Den fireakslede bilen har en aksel foran og tridem bak. På førerhuset skal storfolk kjennes, derfor falt valget på den største hytta på markedet, nemlig Volvo Globetrotter XXL, som er basert på det forlengede australske førerhuset som er 24,5 cm lenger enn det vanlige FH-førerhuset.

Påbygget fra Joab er en 24 tonns lavbygd krokløft.Dette er den første leveringen til Norge av denne typen bil og påbygg. Bilen er meget påkostet og har alt tenkelig utstyr. Nyinvesteringen skal gå i blandet kjøring i Tønsberg-området. Chassiset er forøvrig solgt av Volmax i Tønsberg.