Første sjuhundrehesteren i Østfold

Sørlie Transport fra Spydeberg ble den første kunden til å få levert den nye Volvo FH 700 fra Volmax Råde. Transportselskapet drives i dag av andre og tredje generasjon Sørlie, og har kun kjørt Volvo siden far/bestefar Knut kjøpte den første Volvoen i 1954.

Svein Sørlie Volvo 700-hester

Svein Sørlie Volvo 700-hester

Publisert Oppdatert

Det var ingen tvil da bileier Svein Sørlie skulle gå til anskaffelse av ny tømmerbil, det måtte bli Volvo. Tømmerbilen, en FH 700 6x4, ble overlevert for kort tid siden og er den tolvte Volvo tømmerbilen familien kjøper siden 1954.

De senere årene har firmaet hatt to biler gående i tømmerkjøring, en FH 520 og en FH 16 610. Svein kjører 520'en og sønnen Knut Espen kjørte 610'en inntil i fjor vinter da den ble skadet. Den nye 700-hesteren er kjøpt inn som erstatning for denne og det er Knut Espen som blir sjåfør på den nye tømmerbilen.

Den nye FH 700 har luftfjæring på alle tre aksler, den er selvfølgelig utstyrt med I-Shift og i tillegg har Sørlie bestilt tømmerbilen med Volvos webbaserte transportinformasjonssystem Dynafleet. Tømmerpåbygget er fra den svenske påbyggeren Bergs Fegen.

Så snart de siste justeringer er unnagjort skal den nye 700-hesteren ut på veien.

- Nå henter vi ut sagtømmer nord i Østfold. Dette kjører vi til Eidsvoll og Nordkisa og på returen tar vi med massevirke som vi losser på forskjellige steder i Østfold, sier Knut Espen Sørlie. Han gleder seg til å ta i bruk den nye tømmerbilen og han lover oss at vi skal få bli med en dag, sånn at vi får oppleve hvordan den nye Volvoen fungerer i skogen. Da har også vi fått noe å glede oss til.