Første test av R730

I dag starter vi opp vår test av Scania R730 i Stavanger. Er vi de første som gjennomfører test av verdens sterkeste lastebil?

Publisert Oppdatert

Vi er ikke så rent lite stolte av å kunne fortelle at vi allerede i dag, mandag, legger ut på test av Scania R730! Så vidt vi vet er vi de første som får denne muligheten til å teste verdens sterkeste serieproduserte lastebil under autentiske norske forhold.

Så langt har bare fagpressen fått en liten smakebit av den nye lastebilen, i form av en liten prøvekjøring i Jönköping for noen uker siden. Siden da har vi mast som småunger for å få lov til å teste R730 med 50 tonn under norske forhold. I dag blir det en realitet!

Norsk Scania er nemlig ute på en aldri så liten karavanerunde med en hel haug lastebiler, deriblant toR730, en 6x2 og en 6x4. De har vært på plass på Jæren der de har deltatt på Jæren Storbilmesse.

Nå skal karavanen tilbake til Østlandet igjen, ikke minst grunnet TRANSPORTmessa på Gardermoen neste helg. Og de to R730ene skal kjøres hjem fra Jæren, via Haukeli, av TransportMagasinets testteam Frode og Tormod. Hvordan det går kan du lese om i sommernummeret av TransportMagasinet, og selvsagt også her på tungt.no