Fortsatt lange køer på E6 i Follo

Publisert Oppdatert

Trafikken sto tett på E6 til tross for at Follotunnelens ene løp ble åpnet for toveistrafikk i går, sier f-b.no.

I går ettermiddag ble ikke situasjonen noe bedre da enda en tunnel ble stengt. Denne gangen var det Nordbytunnelen som ble stengt, og bilistene ble ledet fra den ene køen til den andre. Med søndagstrafikken etter en langhelg ble hjemturen ekstra lang.

- Bortsett fra dette har det vært lite klager i dag, og det har ikke gått så aller verst. Men vi anbefaler å bruke omkjøringene, også, sier Gun Aaserudhagen i Statens vegvesen.

Alternativer

- Vi oppfordrer trafikantene om å finne alternative veier inn til Oslo på E6 sydfra hvis mulig. Erfaringsmessig vil et nytt kjøremønster også føre til køer. Velger man E6 bør man uansett beregne ekstra tid på reisen, sier kommunikasjons-rådgiver Hans Chr. Østrem i Statens vegvesen.

Statens vegvesen oppfordrer trafikantene til å bruke gamle E6 mellom Son og Vestby. Det er også mulig for lette kjøretøy å ta rv. 120 over Elvestad eller rv. 151 ved Såner over til E18 og E18 inn til Oslo. Tunnelen har vært stengt etter ulykken der en person mistet livet etter at traileren hans kjørte i tunnelveggen og tok fyr.

Like ille mandag

Rapporter tungt.no har mottatt tyder på at det ikke er særlig bedre avvikling gjennom sønfre del av Akershus i dag, mandag.

- Det flyter rundt 40 - 50 kilometer i timen, sier en sjåfør som har stor erfaring med strekningen.

3-4 ukers arbeid

Reparasjonsarbeidet i det nordgående løpet i tunnelen pågår for fullt etter den dramatiske brannen 10. mai. Det jobbes nå døgnet rundt i tunnelen med å erstatte vegg- og takelementer som ble ødelagt i brannen. Arbeidet har tatt lenger tid enn først antatt, og tunnelen vil ikke bli åpnet før om minst tre-fire uker.

- Vi tror tunnelen vil stå ferdig mot slutten av juni. Det er snakk om cirka 3-4 uker, men vi sier fortsatt cirka, forteller Aaserudhagen søndag kveld