Forventer lange køer gjennom Østfold

Publisert Oppdatert

Statens Vegvesen advarer bilister allerede nå og sier de forventer lange køer inn mot Oslo på E6 i Akershus og Østfold søndag 24. mai.

Som allerede bekjentgjort, vil sydgående løp i Follotunnelen på E6 bli åpnet for toveistrafikk natt til søndag 24. mai. Tunnelen er stengt etter dødsulykken der en person mistet livet etter at et vogntog kjørte i tunnelveggen og tok fyr. Siden det ledes i dag E6-trafikken sydfra i retning Oslo om gamle E6 mellom Son og Vestby.

Selvom ett løp nå åpnes, er kapasiteten gjennom dette ene løpet i tunnelen ikke stor nok i forhold til den forventede trafikkmengden søndag 24. mai. Det skriver Statens Vegvesen i en pressemelding i dag. De forventer derfor lange køer inn mot Oslo på E6 ved Follotunnelen søndag, og oppfordrer trafikantene om å velge alternative veier hjem etter langhelgen.

- Ta en annen rute

- Vi oppfordrer trafikantene om å finne alternative veier inn til Oslo på E6 sydfra på søndag hvis mulig. Erfaringsmessig vil et nytt kjøremønster også føre til køer. Det er grunn til å tro at køen sydfra vil begynne allerede ved 13-tiden på søndag. Velger man E6 bør man uansett beregne ekstra tid på hjemreisen, sier kommunikasjons-rådgiver Hans Chr. Østrem i Statens vegvesen til Moss Avis.

Statens vegvesen oppfordrer trafikantene til å bruke gamle E6 mellom Son og Vestby. Det er også mulig for lette kjøretøy å ta rv. 120 over Elvestad eller rv. 151 ved Såner over til E18 og E18 inn til Oslo.

Nesten like ille mandag?

- De som planlegger å utsette reisen til mandag morgen, må også forvente kø ved Follotunnelen på grunn av morgenrushet inn mot Oslo. Vi tror kapasiteten mandag morgen likevel vil være noe bedre enn forrige mandag, forutsatt at trafikken fordeler seg på ny og gammel E6 ved Follotunnelen, sier Østrem. Han oppfordrer trafikantene til å utvise tålmodighet og smidighet i flettefeltene - og overholde fartsgrensen på 50 km/t gjennom tunnelen.

Reparasjonsarbeidet i det nordgående løpet i tunnelen pågår for fullt etter den dramatiske brannen 10. mai. Det jobbes nå døgnet rundt i tunnelen med å erstatte vegg- og takelementer som ble ødelagt i brannen. Det nordgående løpet i tunnelen blir stengt i minst fire uker.

Det ene løpet som åpnes natt til søndag vil ha fartsgrense 50 kilometer/timen.