Fotografen på Forus

På grunn av sin funksjonshemming har Leif Kristian Fuglestad innsett at han aldri vil kunne kjøre lastebil, slik hans far gjorde. Interessen for tunge biler har han likevel beholdt. Nå tar han bilder av dem i stedet. På harddisken ligger det over 72 000 av dem.

Leif Kristian Fuglestad

Leif Kristian Fuglestad

Publisert Oppdatert

Pappa Odd Kåre kjørte i rute mellom Oslo, Stavanger og Bergen tidligere. Med gassflasker for Hydrogas. Hjemme på Sviland satt Leif Kristian og klistret Hydrogasmerker over hele legolastebilen sin. Han var smittet av lastebildilla allerede.

Så fikk han sitt første engangskamera. I starten fanget han naturen på filmen, men også lastebilene ble et yndet motiv ganske raskt.

Hobbyen begynte å koste. Et lite engangskamera og så mange lastebiler.

Etter hvert ble digitalkamera løsningen.

De siste ti årene har Shell på Forus vært et av yndlingsstedene, med Scania tvers over veien. Her har Leif Kristian kontroll.

På Facebook-siden hans legges nybilene ut, nesten før Scania har registrert at de er parkert på tomten.

En gang krøp han gjennom et hull i gjerdet for å komme nærmere motorveien og få bedre bilder. Da kom politiet. - Jeg fikk ikke lov til å stå der, sier Leif Kristian og smiler lurt.

Han har funnet mange nye venner etter at hobbyen ble til livsstil. Hver dag det er brukbart vær, er han på plass. De ansatte på Shell har inngått spesialavtale med ham, så han er sikret mat og drikke mens han er på oppdrag.

Lastebilprat

Per T Høyland var en av vennene som dukket opp. Kenneth Stave og Harald Dirdal likeså. Muligheten for å være med lastebilgutta på tur, åpnet en ny verden for Leif Kristian. Han fikk varmedress og vernesko fra Høiland og ble fort komfortabel i passasjersetet når det bød seg en dagstur.

- Det blir mye lastebilprat, sier de samstemt.

Broren, Ove Johnny, kjører også litt lastebil. Da tungt kom på besøk, stilte han med brøytebil for å hente Leif Kristian der han bor.

- Har aldri kjørt brøytebil før, smilte han og tok bilder av skyssen. Som alltid fra tre vinkler.

En V8 brøler ute på motorveien og han snur seg og smiler. Dette liker han. Kompressorhorn likeså. De må testes lenge og godt når han får tilgang. Av og til får han starte lastebilene også, når han er med på oppdrag, men der går grensen.

Nærmere drømmejobben kommer han ikke.

Gode venner gjør likevel hverdagen litt enklere, og ser du ham ved rundkjøringen ved Shell på Forus, så må du gjerne hilse. Fotografert blir du uansett og bildene finner du kanskje igjen på Facebook. Leif Kristian har ingen planer om å gi seg.