Frikjent for å ha kjørt på syklist

Denne høsten og vinteren har vært et nervepirrende maraton mellom ulike rettsaker. Ola Sandøy-saken fikk stor oppmerksomhet, og andre liknende rettsaker har gitt varierende utfall.

vei blur trafikk ulykke

vei blur trafikk ulykke

Publisert Oppdatert

Det er snart gått halvannet år siden ulykken som for altid vil prege ham. Ykerssjåfør Robert Lønsethagen kjørte på en syklist som omkom. Mandag ble han frikjent for uaktsomt drap.

Det var 22. august 2007 det skjedde. Yrkessjåfør Robert Lønsethagen var på tur fra Trondheim til Møre. Den samme ruta som han hadde kjørt annenhver uke i tre år. Så smalt det. Da han kom til Orkdal kjørte han på en syklist, og syklisten omkom. En annen syklist kom fra ulykka med livet i behold. Ett år og fire måneder måtte han vente før saka kom opp. Mandag denne uka ble han frikjent for hovedtiltalen som var uaktsomt bildrap, men dømt etter vegtrafikkloven paragraf 31 om uaktsomhet i trafikken. Han ble dømt til 24 dagers betinget fengsel og en bot på 15.000 kroner. ?Hvorvidt motparten vil anke dommen blir trolig avgjort før jul, ifølge aktor i saka, politiadvokat Gunnar Olaf Gundersen. Han ønsker ikke å kommentere dommen utover at han tar den til etterretning, står det å lese på rbnett.no