Fuso Canter med 30 års suksess i Europa

Med en årsproduksjon på 1.500 enheter startet produksjonen av Fuso Canter i 1980 ved fabrikken i Tramagal. I dag er Fuso Canter å finne på veien i mer enn 30 land i Europa. Fra våren 2010 er Fuso Canter leveringsklar med motorer som tilfredsstiller den strenge utslippsnormen EEV.

Fuso Canter distribusjon

Fuso Canter distribusjon

Publisert Oppdatert

For 30 år siden rullet den første Fuso Canter av produksjonsbåndet på fabrikken i Tramagal. Fabrikken i Tramagal som ligger 150 kilometer nordøst for Lisboa i Portugal, ble åpnet i 1964. Den var da et "joint venture" mellom Portugal og Frankrike og produserte biler for det portugisiske forsvaret. I 1990 overtok Mitsubishi Motors Portugal (MMP) fabrikken og i 1996 besluttet Mitsubishi Motors Corporation å konsentrere produksjon av Canter lastebiler for det europeiske markedet i Tramagal. Fra 2003 har Fuso Canter vært en del av nyttekjøretøy programmet til Daimler AG.

I dag produseres Fuso Canter for over 30 europeiske land ved fabrikken i Tramagal og årsproduksjonen har steget fra 1.500 ved starten i 1980, til over 10.000 i dag. Fuso Canter ble lansert første gang i1963 og dagens modell er 7. generasjon.

Fuso Canter vil fra våren 2010 bli standard med motorer som tilfredsstiller de strenge kravene i henhold til "E nhanced Environmentally-friendly Vehicle" (EEV) normen. Den frivillige EEV-normen reduserer partikkelutslippet med cirka 1/3 i forhold til den allerede lovpålagte strenge Euro 5-normen.

Daimler AG eier 85% av Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation som har sitt hovedkontor i Kawasaki, Japan. I Norge importeres Fuso Canter av Bertel O. Steen AS.