Svartelistet hos Fjord 1:

Girteka-sjåfører nekter å betale billett!

Fjord 1 har sett seg lei på gjentatte problemer med litauiske sjåfører som ikke har penger. Nå svartelistes den store litauiske transportøren Girteka.

Enkelte sjåfører fra litauiske Girteka sier de ikke har penger til å betale for fergeturen med Fjord 1. Nå har fergeselskapet bestemt at alle biler fra Girteka skal betale for fergeturen før de får lov til å kjøre ombord.

Enkelte sjåfører fra litauiske Girteka sier de ikke har penger til å betale for fergeturen med Fjord 1. Nå har fergeselskapet bestemt at alle biler fra Girteka skal betale for fergeturen før de får lov til å kjøre ombord.

Publisert Oppdatert
Fergeselskapet Fjord 1 har sett seg lei på at enkelte sjåfører i litausike Girteka ikke vil betale for fergeturen. Nå svartelsites transportøren, og sjåførene må betale billett før de kjører ombord. 
Illustrasjonsfoto

Fergeselskapet Fjord 1 har sett seg lei på at enkelte sjåfører i litausike Girteka ikke vil betale for fergeturen. Nå svartelsites transportøren, og sjåførene må betale billett før de kjører ombord. Illustrasjonsfoto

Det er avisa Tidens Krav som i sin nettutgave forteller om frustrasjonen hos fergemannskapene til Fjord 1, som gjentatte ganger opplever at litauiske sjåfører fra det samme selskapet ikke er villige til å gjøre opp for seg.

- Dette er noe vi opplever ganske ofte, gjerne flere ganger i uka, forteller Jonas Sjøasæther Holm til Tidens Krav.

Nytt tilfelle

Han er fergefører på MF Svanøy, og mannen som sørget for at det litauiske transportselskapet nå har havnet på svartelista til Fjord 1. Tidens Krav kan fortelle at dette skjedde så sent som tirsdag i forrige uke. Under overfarten mellom Vestnes og Molde, der «Svanøy» nå går som reserveferge mens en av de faste fergene er på verksted - hevdet den litauiske sjåføren at han ikke hadde penger.

Fergeføreren tok kontakt med kommersiell leder Tor Kristoffersen, som på sin side sendte ut varsel til alle fergene om at biler fra det litauiske transportselskapet ikke skulle slippe om bord før de hadde betalt for seg, og at de om nødvendig skulle ta kontakt med politiet om det oppsto problem.

Vi i TransportMagasinet har vært i kontakt med Kristoffersen som bekrefter at det er det litauiske transportselskapet Girteka som saken gjelder.

Må forhåndsbetale

Det er vanlig praksis å ta betalt for fergeturen etter at kjøretøyene har kjørt om bord i fergene til Fjord 1. Men den praksisen gjør det også lettere å få seg en «gratis-tur», i og med at man da allerede er i full fart over fjorden. Og skulle vogntoget stå i veien er det lettere å slippe det i land, enn å holde det tilbake.

Fergemannskapene til Fjord 1 har fått både firmanavn og logoen som benyttes for lettere å kunne avsløre hvilke sjåfører som må forhåndsbetale.

Vi har sendt en henvendelse til Girteka i Litauen om denne saken, men i skrivende stund har vi ikke fått noe svar.

Les mer om utlendinger som sniker på fergene HER

Kjempebot til Girteka. Les det HER

Hos Fjord 1 er det vanlig å kjøre ombord i ferga før man betaler, men nå må litausike Girteka betale før ombordkjøring. Fergeselskapet har sett seg lei på sjåfører som ikke vil gjøre opp for seg og har svartelistet selskapet. 
Illustrasjonsfoto

Hos Fjord 1 er det vanlig å kjøre ombord i ferga før man betaler, men nå må litausike Girteka betale før ombordkjøring. Fergeselskapet har sett seg lei på sjåfører som ikke vil gjøre opp for seg og har svartelistet selskapet. Illustrasjonsfoto