Glipp ved fornyelse av sjåførkortet

Den siste tiden har vi fått flere meldinger fra fortvilte sjåfører. Enkelte har sogar fått seg en ufrivillig fridag. Årsaken: Sjåførkortet virker ikke.

Kjør på utskrift om kortet ikke virker, men husk også å fornye i god tid, lyder formaningen fra Statens vegvesen.

Kjør på utskrift om kortet ikke virker, men husk også å fornye i god tid, lyder formaningen fra Statens vegvesen.

Publisert Oppdatert

En sjåfør som kontaktet oss, fortalte følgende: - Kortet mitt gikk ut den 24.05. Jeg var ute i god tid og fornyet det. Det nye var datert 25.05. Så langt alt bra. Men da klokken ble 12.00 den 24. kom det gamle kortet ut av skriveren, mens det nye ikke virket før etter midnatt. Jeg satt dermed der 12 timer uten gyldig kort.

På forumet vårt, Bergli Truckstop fortviler også en rekke sjåfører. De har blitt møtt med ulike forklaringer på trafikkstasjonene og undres hva de bør gjøre.

- Dette er en glipp. Vi er klar over den og gjør vårt beste for å rette opp, forteller Bjarne Sandnes, senioringeniør i spesialorganet for utekontroll i statens vegvesen.

Det har blitt en feil her. Kortene virker nå frem til en dato. Og ikke til og med. Fremover blir dette endret slik at begge kortene får samme dato. Da blir alt i orden igjen.

- Jeg vet ikke hvor langt vi har kommet i prosessen med å informere skikkelig rundt ennå, men det som er helt klart er at selvsagt skal de som blir rammet kjøre på utskrift. Opplysningene du fører opp, må du oppbevare 29 dager sammen med det gamle kortet.

- Dersom noen trafikkstasjoner forlanger at du skal levere inn dette kortet, skal du altså ikke det. Det er viktig å vite, presiserer Sandnes til tungt.no.

Sandnes benytter også anledningen til å terpe på følgende: - Husk å fornye kortet ditt i tide. Dersom du en dag sitter i hytta og kortet er utløpt, har du ikke lov til å kjøre før du har fått deg nytt.