Gode besparelser både for Tanko AS og miljøet

Tanko AS har installert utstyr fra Vehco Co-driver i alle bilene. Etter få måneder med bruk av utstyret har man nå kunnet se at drivstofforbruket har gått betydelig ned, så mye som med opptil 15 % reduksjon i drivstofforbruk pr bil.

Publisert Oppdatert

Tanko AS

Tanko AS, grunnlagt i 2006, med hovedkontor i Tønsberg, er blitt en av Norges ledende energi - og gassleverandører. Selskapet omsatte i 2010 for i underkant av 90 mill. NOK og har i løpet av 2011 signert betydelige og langsiktige kontrakter i stor størrelsesorden.

Selskapet har i dag 10 ansatte og forsyner kunder over hele Norge med gass og fyringsoljer. Tanko ble kåret blant topp 6 av Gaselle-bedriftene i 2010, og nominert Gaselle-bedrift i 2011.

Tanko kan også stolt vise til nominasjon blant de 10 finalistene i regionsfinalen av Entrereneur of the year 2011.

Tanko installerte i løpet av første kvartal 2012, transportstyringssystemene Unitrans fra Hogia Unitech, samt Co-Driver fra Vehco. Systemene skal, når de er ferdig integrerte, bidra til bedre og mer effektiv kommunikasjon mellom kontoret og distribusjonsenhetene, som igjen vil gi den tryggheten og den servicen som deres kunder har behov for.

Pia Kolstad, logistikkoordinator for Tanko, uttaler at sjåførene har vært positive og jobbet godt for å få gode resultater på økonomisk kjøring og drivstofforbruk, noe som henger sammen.

Sjåførene rapporterer om en artigere hverdag fylt med konkurranse mellom sjåførene og stolthet i å klare mål de setter seg når det gjelder drivstofforbruk. Sjåførene bruker kanskje noen få ekstra minutter på turene, men det mener Tanko AS det er vel verdt.

«Det har rett og slett gått litt sport i det å bruke minst mulig drivstoff her hos oss.

Selv vi som sitter på kontoret blir påvirket av dette, også på hjemmebane, noe også sjåførene melder om.

Utviklingen går over all forventning og er positiv både for oss som firma og for oss som privatpersoner, i tillegg til at det gagner miljøet», sier Pia Kolstad.