Greetings from the USA

På lørdag reiste nesten 50 lastebilfrelste over til USA, alle er deltagere på TransportMagasinets 7. lesertur ”over there”. Og det er faktisk ikke snakk om bare nordmenn, men også svensker og dansker er med på turen. Det tyder vel på at mange etter hvert har hørt om våre populære leserturer til USA.

Musikkbarene i Nashville er bare helt utrolige. Denne gjengen klarte virkelig å få opp stemningen med sin Rockabilly-musikk.

Musikkbarene i Nashville er bare helt utrolige. Denne gjengen klarte virkelig å få opp stemningen med sin Rockabilly-musikk.

Publisert Oppdatert
Lastebileier Kåre Sandvik er en skikkelig USA-veteran. Han har vært med oss seks ganger over dammen.

Lastebileier Kåre Sandvik er en skikkelig USA-veteran. Han har vært med oss seks ganger over dammen.

På lørdag gikk turen fra Gardermoen, via Stockholm, til en av verdens travleste flyplasser; O´Hare International i Chicago, Illinois. Selv etter en tur over dammen på rundt ni timer, var det bare blide, forventningsfulle deltagere som benket seg i bussen som tok oss inn til sentrum av Chicago.

En del av deltagerne har vært i USA tidligere, flere av dem på TMs USA-turer, mens andre aldri hadde satt sine bein i bilens hjemland. At ankomstdagen tilfeldigvis falt på St. Patricks Day, da hele USA feirer den irske nasjonaldagen, gjorde at en og annen av våre deltagere ble småirske på pubbesøk i byen. Meget vellykket!

På søndagen reiste vi ned til "Music City, USA", Nashville, Tennessee. Her ble vi møtt av verdens hyggeligste bussjåfør, TMs egen Leroy Duncan. Deretter bar det rett til hotellet, før turen gikk videre til legendariske Broadway i Nashville, selve senteret for de mange country-barene i byen. Og "the Norwegian Vikings" ble som alltid tatt godt i mot på de svært trivelige musikkstedene.

Jack Daniels

Mandag morgen satte vi oss nok en gang inn i bussen til Leroy og lot oss frakte ut på landsbygda for å besøke Jack Daniels-fabrikken i Lynchburg, Tennessee. Her lager man all Jack Daniels whisky for hele verden, og de har et svært fint opplegg for besøkende, der vi lærer både om historien og hvordan verdens mestselgende whisky lages. I vakre omgivelser og med interessante guider ble det en dag vi sent vil glemme.

Redder den amerikanske økonomien?

På tirsdag rykket Leroy nok en gang ut med bussen. Denne dagen var avsatt til shopping og det så ut til å falle i meget god smak. Hele gruppa har gjort sitt for å bidra til å bedre den amerikanske økonomien, samtidig som det tæret godt på vår egen personlige økonomi.

På kvelden sto en obligatorisk tur til The Grand Ole Opry å menyen. Dette er verdens lengstlevende radioprogram som har gått på lufta tre ganger i uke siden 1925. En opplevelse enten man er opptatt av country-musikk eller ikke.

I motorens tegn

Onsdag sto i lastebilens og motorens tegn. Først et besøk hos Rush Truck Center, Peterbilt-forhandleren i Nashville, der vi blant annet gikk amok i chrome-shopen. Deretter gikk ferden videre til Boswell´s Harley-Davidson i Nashville, for mer av den amerikanske drømmen.

Nå er det siste kveld i Nashville og de fleste vil få med seg nok et hyggelig besøk på musikkbarene på Broadway.

I morgen setter vi oss nok en gang i bussen til Leroy. Destinasjonen denne gang er Mid America Trucking Show, MATS 2012, i Louisville, Kentucky. Vi skal bare en bråtur innom Bowling Green, Kentucky først. Hvorfor sier du? Jo, får å besøke USAs nasjonale Corvette-museum. Og været da? Skyfri himmel og mellom 25 og 30 varmegrader.

Misunnelig sier du? Bli med neste år da vel!

TMs turdeltagere storkoser seg i USA for tiden.

TMs turdeltagere storkoser seg i USA for tiden.