Gyldig fravær

I mengden av publikummere på TRANSPORTmessa, kom vi tilfeldigvis - etter et anonymt tips - over Benedicte og Kristine. Jentene, som virket mer målbevisst enn de fleste, gikk rett under radaren vår første gang de passerte TransportMagasinets stand på Gardermoen. Allikevel var det noe som fortalte oss at nettopp disse to hadde en liten historie å fortelle. Det viste seg å stemme.

Benedicte og Kristine tok bilder av det meste.  - Vi holder nok en powerpoint-presentasjon og prater rundt bildene, forklarte jentene som viste god interesse rundt transportbransjen.

Benedicte og Kristine tok bilder av det meste. - Vi holder nok en powerpoint-presentasjon og prater rundt bildene, forklarte jentene som viste god interesse rundt transportbransjen.

Publisert Oppdatert

Jentene hadde nemlig fått fri fra skolen for å dekke messa. - Vi skal lage en representasjon og holde for klassen og lærerne, fortalte ungdommene som viste seg å komme fra Transport- og Logistikklinja i Sogn. Godt oppdratte viste de på sin side mest interesse for nyhetene på messa, mens vi på vår side ville vite mer om bakgrunnen for hvorfor de var her. Hvordan kom de seg hit?

- Nei, vi tok buss, vi. Kom med nattbussen fra Sogn i natt og var her klokken 5 i morges. Så ventet vi tre timer på buss, og her er vi!

- Akkurat. Men hva ser dere etter her?

- Vi synes det er kjekt å få på standene å høre hva de mener. Vi lærer mye og får mye informasjon om for eksempel utstyr i lastebiler. Dessuten var vi de to eneste som har fått lov til å komme inn og se der skiene står i smørebua i traileren som Scania har lånt av skiforbundet. Det var litt stas.

Søndag reiser jentene tilbake med buss. Vi takker for praten og skriver herved under på lapp til skolen om at jentene ikke bare bør få gyldig fravær - de bør også få skryt for å ha dukket opp både her og der under messens mest viktige happeninger. Alltid like nysgjerrige - alltid like blide.