Halverte utslipp fra godstransport i løpet av 10 år

I morgen går konferansen Nordic Climate Solutions av stabelen i København. Bak det kamuflerte navnet skjuler seg Nord-Europas største møteplass for energi, transport og miljø. Konferansen er et formøte til FNs klimakonferanse i desember, hvor Kyotoavtalens parter skal forhandle frem en nytt internasjonal klimaavtale.

testsenter utslipp verksted Iveco

testsenter utslipp verksted Iveco

Publisert Oppdatert

På denne konferansen skal partene i det svenske samarbeidet "Klimanøytrale godstransporter på vei", KNEG, fortelle hvordan godstransportens utslipp kan halveres i løpet av en tiårs-periode gjennom samarbeid mellom transportører, myndigheter og universitet.

En halvering av utslipp høres kanskje noe naivt ut, men bak det svenske samarbeidet står både Volvo, Preem, Chalmers, Vägvesenet og DB Schenker.

Tungt.no skrev om KNEG tidligere i år da organisasjonens medlemmer hadde kuttet utslippene sine tilsvarende 2300 vogntog. KNEG ble etablert i 2006.

Det er den tekniske høyskolen Chalmers i Gøteborg som står for studiene som viser hvordan godstransport på vei kan redusere klimapåvirkningene gjennom mer effektive kjøretøy og nye drivstoff-alternativer.