Hanekleivfadesen i retten

Den langvarige stengningen av E18 etter raset i Hanekleivtunnelen, får nå sitt rettslige etterspill.

Hanekleivtunnelen stengt ras vegvesen erstatning manglende sikring

Hanekleivtunnelen stengt ras vegvesen erstatning manglende sikring

Publisert Oppdatert

Det var første juledag 2006 deler av tunneltaket ga etter og enorme steinmasser deiset i bakken. Det var bare flaks at ingen ble skadet eller omkom i raset i den sterkt trafikkerte tunnelen.

I etterkant viste det seg at sikringstiltakene i tunnelen ikke holdt en nødvendige standard. Nå krever de næringsdrivende langs E18 erstatning for den langvarige stegningen av den famøse tunnelen.

Daværende vegdirektør Olav Søfteland måtte gå som følge av det som skjedde i Hanekleivtunnelen.

Raset førte til at tunnelen var stengt i lang tid, og de næringsdrivende langs E18 mistet store inntekter. Etter at kravet om erstatning ikke førte fram, har nå de næringsdrivende trukket Samferdselsdepartementet for retten.

Erstatningssaken starter altså i Oslo tingrett i dag, mandag.

Advokat Morten Steenstrup representerer Bilbjørn AS, Statoil AS, Marché Restaurants og Veikroer Eiendom AS, som i utgangspunktet krevde 10,3 millioner kroner av staten.

- Kravet er senere noe redusert, men det eksakte beløpet sitter jeg ikke med her, sa Morten Steenstrup på telefon fra Frankrike til Tønsberg Blad fredag ettermiddag.

Det er imidlertid klart at kravet vil ligge på rundt åtte millioner kroner.

Tollerudgrillene AS i Sande har allerede vært i rettsapparatet i samme ærend. Innehaver Trine Moss Evensen krevde 1,3 millioner, men tapte mot staten i Drammen tingrett før sommeren.

Det er satt av fem dager til saken i Oslo tingrett.