Har sagt opp tre løyver

Publisert Oppdatert

Bodø Sightseeing har sagt opp tre av sine løyver.

Det ene løyvet har Bodø Sightseeing og daglig leder Svein Spørck sagt opp er på Kjerringøy, mens han på Tverlandet vært bestyrer for to løyver og det er denne rollen han har sagt opp der.

- Det er bare en grunn til at løyvene er sagt opp, og det er at det ikke skal være grunn til misforståelser. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier en ordknapp Svein Spørck til Avisa Nordland.

Etterforskes

Oppsigelsen bekreftes av nærings- og samferdselssjef Jørn Sørvig.

- Han har sagt opp bestyrerordningen for to løyver på Tverlandet, samt et løyve på Kjerringøy. Det har vært en helt kurant sak med et vanlig oppsigelsesbrev, opplyser Sørvig.

Samferdselsavdelingen på fylket etterforsker blant annet samtlige løyver i Bodø Sightseeing etter påståtte brudd på løyveplikten. Deriblant er løyvet i Sulis under overvåkning etter påstander om at dette løyvet blir brukt til transport i blant annet Fauske.

Sa opp selv

Sørvig ønsker ikke å kommentere om det er avdekket brudd på noen av løyvene til Bodø Sightseeing. Heller ikke de tre oppsagte løyvene.

- Det har jeg ingen grunn til å si noe om nå, vi er ikke kommet så langt, sier Sørvig som er overrasket over oppsigelsen.

- Det er Spørck selv som har sagt dem opp. Vi har ikke gitt noen signaler, sier Sørvig.

Samferdselsavdelingen vil snarest lyse ut det ledige løyvet på Kjerringøy.

- Når det gjelder løyvene på Tverlandet så vil vi ta kontakt med han som har løyvene for å høre hva han skal gjøre med dem. Han har begrenset mulighet til å ha bestyrer på løyvene. Denne går ut til sommeren. Vi vil forhøre oss først hva han ønsker å gjøre med løyvene, opplyser Sørvig.