23948sdkhjf

Her er boka om «Kjerka» i Rotterdam

Sjømannskirka i Rotterdam var et velkjent samlepunkt for mange norske sjåfører. Flere av dem har levert bilder og historier om livet til kjerka i parken gjennom 100 år.

Boken om norske sjøfolk og sjåfører på sjømannskirken i Rotterdam er nå til salgs under tittelen "Et lite stykke Norge i Nederland/Een klein stukje Noorwegen in Nederland". Det forteller nettprest Harald Daasvand til TransportMagasinet.

Flere sjåfører har levert sine historier og bilder. Her er portrett av trailersjåfører, trailerprester, husmor Elise Pettersen og vertskap Liv Gelder Løvli, som mange husker i Rotterdam.

Trailerkirken

Her er historien om krigsseilerne fra to verdenskriger, med unike fotos fra den norske marinen med base i London, unge sjømenns møte med et utbombet Rotterdam i etterkrigsårene, Kronprins Olavs åpning av fotballbanen Norge, Kafe Norge i Amsterdam på 60-tallet, Trailerkirken, det forblåste kapellet i Europoort, og norske sjøfolks juletradisjoner gjennom 150 år.

Den tidligere Dronningsmoren i Nederland, Prinsesse Beatrix mottok første kopi ved åpningen av den 90. julebasaren på den norske sjømannskirken.

700 bilder på 350 sider

Gjennom 350 designede sider spekket med 700 fotografier fra siste 100 år vil du bli kjent med den spennende og sterke historien om sjømannskirken i Rotterdam. En mangfoldig samling av fortellinger, brev, rapporter og unike fotografier helt tilbake til begynnelsen i “de hollandske havner�? i 1876, er her dokumentert. Boken koster 450 kroner og kan bestilles fra www.sjømannskirken.no/rotterdam

Er du i seneste laget med å kjøpe julegave til gubben, kan du jo alltids bestille denne og heller skylde på postgangen. Vi tror du blir tilgitt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078