Hjelp etter ulykker

Transportarbeiderforeningene i Oppland og Hedmark har satt i gang et prosjekt som går ut på å bistå yrkessjåfører som kommer ut for ulykker i de to fylkene.

Publisert Oppdatert

I et møte på Lillehammer 25.oktober redegjorde psykiater Hans Olav Tungesvik for et prosjekt med ulykker der yrkessjåfører er innblandet. Det viser seg at mange yrkessjåfører blir overlatt til seg selv, og at de i tillegg til en traumatisk opplevelse med selve ulykken mister jobben etter rutinemessig inndragning av førerkort.

- Våre kolleger trenger hjelp så raskt som mulig etter en slik ulykke. Både i Oppland og i Hedmark har transportarbeiderforeningene medlemmer over hele fylket som vi håper kan bidra ved slike trafikkulykker, sier leder Hallgeir Randheim i Oppland Transportarbeiderforening til transportarbeideren.

- Vi må bygge opp et nettverk med kollegaer som er bosatt i alle distrikter, og som er villig til å rykke ut på kort varsel. Alle vil få opplæring i hvordan de forskjellige situasjoner skal håndteres, sier Randheim. Han håper å få til et samarbeid med politi og helsepersonell.