Hjemme igjen

Fredrik Emdal sirklet rundt bestefars gamle Kenworth K 100 da han var innom Transportmessa på Biri i 2005. Denne bilen skulle han gjerne hatt tak i. Håkon Emdal kjøpte den i sin tid ny fra USA og Fredrik syns med rette at den hører med når historien til transportbedriften på Sykkylven skal skrives.

Fredrik Emdal sirklet rundt bestefars gamle Kenworth K 100

Fredrik Emdal sirklet rundt bestefars gamle Kenworth K 100

Publisert Oppdatert

Men daværende eier ville ikke selge og Fredrik måtte dra hjem til Sunnmøre og jobbe videre på andre prosjekter i stedet.

For et par år siden dukket imidlertid bilen opp på Finn.no. På bildene fremsto den som noe penere enn den var i virkeligheten, så flere interesserte kjøpere dro hjem igjen med uforrettet sak etter å ha inspisert den nærmere.

Fredrik Emdal på sin side hadde helt andre motiver for å få kloa i denne bilen. Dette var arven etter bestefar Håkon Emdal, og den skulle bare hjem til Sykkylven. Etter litt pruting, havnet prisen på et akseptabelt nivå og hjemover bar det.

- Flytt deg, la meg prøve, var det første Håkon sa da han fikk se igjen stasvogna fra gamle dager.

Fredrik forteller at Emdal Transport hele tiden har hatt vognkort og reservenøkler til bilen liggende på kontoret, så for den del kunne han hentet hjem bilen "nesten lovlig" i årene den har vært på Østlandet. Spørs vel hva rettmessig eier ville sagt til det.

- Nå må jeg få unna et annet prosjekt jeg holder på med, så skal denne inn i garasjen og pusses opp, sier yngste generasjon Emdal.

Fredrik jobber på verkstedet hos Emdal Transport og rakk akkurat å hente hjem denne bilen til 50-års jubileet, som fant sted i fjor og skal feires i år.

Han fyrer opp bilen i vinterkulden, mens lyden av Detroit Diesel brer seg over hjembygda.

Og ganske riktig, ikke lenge etter kommer Håkon Emdal ruslende. Smilende fra øre til øre. - E'an ikkje fin?