23948sdkhjf

Veteran i Mosjøen: Hobbysjåføren

Sommer betyr lastebilkjøring for Ståle Nilsskog i Mosjøen. Da starter han opp sin Scania 110 Super og kjører pukk og matjord til venner og kjente.

- Dette er bare en hobby, smiler Ståle mens vi sitter på en tur for å levere et lass med sand. Han laster i steinbruddet til KNAS når noen spør om han kan komme med et lass.

- Egentransport, forsikrer han og stiller seg i lastesonen til hjullasteren.

Lastebilen er fra 1974 og ble EU-godkjent i vår. Fri for både feil og rust.

Den er helt original, både i lakk og interiør. Bakmontert kran er det også.

- Jeg har hatt denne i to år, men har eid både 80 og 81 tidligere. Jeg har vært selvstendig næringsdrivende i 40 år, mest som skiltmaker, men lastebiler har alltid opptatt meg. Denne kjøpte jeg i Bleikvassli, men jeg har hørt at den ble kjøpt ny i Grane, så den har tilhørt regionen i 40 år, forteller han.

Langs veien vinker ungene til oss og Ståle vinker tilbake. Han er en kjent skikkelse der han kommer i den stilige veteranlastebilen i finværet.

- Det er betaling god nok når jeg møter unger eller losser utenfor barnehager, smiler han.

Har han tid tar han med naboungene på tur. Det blir satt stor pris på, skal vi tro responsen fra dem vi møter den lille timen TM er med på tur.

- Hør lyden, sier han og tråkker på motorbremsen. Det er ikke bare ungene som blir blanke i øynene av denne lastebilen. Eieren har et stort hjerte for 110'en han også.

- Jeg kjøpte den egentlig fordi jeg har en stor skogseiendom som jeg har tenkt å bygge på. Der har jeg både gravemaskin og annet leketøy som jeg skal kose meg med i sommer.

Det er mange som ringer og vil kjøpe denne, men jeg kommer ikke til å selge, smiler han lurt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047