Holmenkollen ramler

Publisert Oppdatert

Holmenkollen skianlegg blir nå gjerdet inn. Anlegget ble formelt stengt for publikum mandag, med unntak av skimuseet og hopptårnet som vil være åpent til 1. oktober.

Men da smeller det. I februar 2010 skal det nye anlegget stå ferdig.

- Vi vil markere rivingen symbolsk, og kommer tilbake med detaljene, sier byrådssekretær André M. Larsen i idrettsetaten i Oslo kommune til Dagsavisen.

Tirsdag diskuterte man datoene for når rivingen skal utføres i Norges best besøkte turistanlegg. Den blir klar når alle involverte har fått sagt sitt, men uansett vil det bli i månedsskiftet september/oktober.

Allerede i gang

Hele området skal fornyes og rustes opp. I tillegg til en ny hoppbakke, skal hele skistadion bygges om, løypenettet skal oppgraderes og ny Midtstubakke (K 95) skal reise seg. Det siste er man allerede i gang med.

I august startet gravearbeidene i Midtstuen og den lille hoppbakken skal stå ferdig om et drøyt år, i november 2009.

- I Midtstuen er man i gang med terrengarbeidet. I Holmenkollen har entrepenøren nå startet med å demontere friluftsscenen og ta vekk tribunedelen i skåla rundt Besserudtjernet, sier prosjektlederen for hele Holmenkollen-utbyggingen, Hagbarth Vogt-Lorentzen til Dagsavisen.