Hull i riksveien

Publisert Oppdatert

John Edvin Holmestrand unngikk så vidt et stort hull i veibanen på riksveien, og kollisjon med møtende trafikk, i følge Finnmark Dagblad.

Holmestrand var torsdag kveld i forrige uke på tur fra Karasjok til Alta. På riksvei 93 ved Avzivann mellom Suoluvuopmi og Kløfta er veien ødelagt etter blant annet ras og den store nedbøren som var for en stund siden. I kjørefeltet på høyre side i retning Alta er det på et sted et stort hull i veibanen fordi man holder på å skifte ut masse.

Det hullet oppdaget John Edvin Holmestrand i siste liten.

- Jeg kom kjørende langs riksvei 93 mot Alta, og plutselig oppdaget jeg hullet, sier John Edvin Holmestrand fra Karasjok.

Måtte bråbremse

Samtidig kom en bil i mot, og Holmestrand måtte bråbremse - både for å unngå å kjøre i hullet og unngå kollisjon med det møtende kjøretøyet. Holmestrand stusset da på hvorfor han ikke hadde lagt merke til noe skilting i forkant. Han snudde for å se etter en gang til.

- Da så jeg at totalt tre skilt som var der, alle lå i grøfta, sier han.

- Det var altså ingen skilt som ga varsel om at en riksvei var innskrenket til ett kjørefelt på grunn av et stort hull i veien, sier han.

Ringte 175

- Jeg ringte med en gang til 175 og varslet om dette. Da sa de at de skulle sende noen dit for å sette opp skiltene igjen.

Heldigvis for ham ble ingen skadet, og det oppsto heller ingen materielle skader på kjøretøy.

- Det gikk bra, men det kunne gått mye verre, sier Holmestrand.

Oddbjørg Mikkelsen i Statens vegvesen beklager dersom det ikke har vært skiltet etter forskriftene.

- Vår entreprenør holder på å skifte ut masser i området. Jeg skal ta kontakt med entreprenøren, og beklager hvis det ikke har vært skiltet etter forskriftene. Det skal det nemlig være, sier Mikkelsen

I følge FD var skiltene på plass senere på dagen.

Noen som kjenner seg igjen?