Hvorfor stenge en fungerende parkeringsplass?

Saken om at Stigs Center fra april vil holde nattestengt engasjerer. Når det ikke lenger er spritsalg der, men tvert imot både vakt og avgift, hvorfor skal den da stenges?

Sosial dumping i transportbransjen er et stort problem. Nå skal transportarbeidere markere sin motvilje mot utviklingen i et fellesnordisk arrangement.

Sosial dumping i transportbransjen er et stort problem. Nå skal transportarbeidere markere sin motvilje mot utviklingen i et fellesnordisk arrangement.

Publisert Oppdatert

Parkeringsplassen ved Stigs Center skal holdes stengt mellom klokken seks om ettermiddagen og til klokken seks neste morgen samt i helgene. Det har kommunen bestemt.

På den måten ønsker Gøteborg kommune å komme det ulovlige spritsalget på plassen til livs. Plassen har tidligere båret preg av å nærmest minne om en basar der flere ventet i lang tid på last og spritsalg skjedde helt åpenlyst.

Da NRK besøkte plassen i fjor, intervjuet de blant annet en tyskisk sjåfør som kjørte for under 5000 kroner måneden og som selv måtte ha med mat fra Tyrkia for å overleve.

Les også: Viktig dokumentar

Parkeringsavgift og vakt

Selv om denne sjåføren og flere med ham sikkert fortsatt kjører på luselønn, så parkererer de iallefall ikke lenger på Stigs.

Den siste tiden har det nemlig vært vakt på plassen samt en parkeringsavgift på hundre kroner døgnet, kan flere lesere fortelle på TransportMagasinets facebooksider.

Dette har ifølge eieren av Stigs Center, Stefan Andersson, bidratt til at det ikke lenger er noe problem med kjøp og salg av sprit der lenger. I tillegg har de også politianmeldt alle forsøk på slikt.

Så hvorfor skal plassen da nattestenges?

Til Svensk Åkeritidning forteller Andersson at det er et krav fra kommunen. Det er nemlig slik at han riktignok eier senteret, men området der lastebilene parkerer leies av Gøteborg kommune.

Til tidsskriftet hevder han at han har jobbet mye med å få bukt med ulovlig handel uten å få hjelp fra verken politi eller kommune. Han skal også forsøkt å få kjøpt tomten, uten å ha fått gehør for dette.

- Kanskje har spritproblemet sett verre ut hos oss - iallefall i kommunens øyne - ettersom vi har anmeldt så mange tilfeller i forhold til andre plasser som ikke har tatt seg bryderiet med å anmelde slike ting? undrer Andersson.

Kritisk til avtalen

Sveriges Åkeriföretag er kritiske til avtalen som kommunen har trumfet igjennom. De hevder at den bør endres. - Vi forstår ikke hvorfor kommunen skal motarbeide en trygg og god parkeringsplass, uttaler regionsjef Annika Persson på vegne av forbundet.

Uansett later det til foreløpig til at natt og helgeparkeringen kan forsvinne. Det er synd, ettersom slike plasser ikke akkurat er overskuddsvare i Gøteborg heller.

Les også: Snart slutt på nattparkering på Stigs Center