IAA i gang

Den 63. International Motor Show, bedre kjent som IAA, er godt i gang.

IAA messe stand

IAA messe stand

Publisert Oppdatert

Etter noen tøffe år i transportnæringa ser optimismen ut til å komme tilbake i Europa. I hvert fall hvis vi skal dømme etter første pressedag på IAA i Hannover. Her har 1731 utstillere fra 41 forskjellige land stevnet møte for å vise siste nytt innen transportteknikk. Det være seg varebiler, busser, lastebiler, tilhengere, påbygg og alt annet mulig og umulig som kan tenkes å interessere transportnæringa.

Første dag på messa er preget av pressekonferanser med svulstige taler fra toppene i de forskjellige konsernene. Vi har glatt droppet dette for heller å gå rundt på det enorme utstillingsområdet for å danne oss et bilde av ha som vises fram.

De store lastebilprodusentene er stort sett ferdige med riggingen av sine stands, det samme gjelder de fleste varebilprodusentene.

Men hos underleverandører og leverandører av diverse duppeditter, råder det komplette kaos. Det snekres, sages, males og legges tepper, slik at alt skal være "ship shape" i morgen da pressen offisielt inntar selve utstillingslokalene.

Vi regner med at mange nok må bruke natten på messeområdet for å bli ferdige. Og på torsdag åpner verdens største transportmesse for publikum.

Messa har for øvrig åpent fram til og med den 30. september.