Ikke helt A4

Mens andre pensjonister sitter på en benk i parken og mater småfuglene, sitter Nils Fredrik Nilsen på en benk med 730 hestekrefter i ryggen. Nå har 67-åringen kjøpt seg bil igjen!

Scania R730 overlevert til bileier Nils Fredrik Nilsen, snart 68...
Scania R730 overlevert til bileier Nils Fredrik Nilsen, snart 68...
Publisert Oppdatert
Noen pensjonister nyter alderdommen p・ en benk i parken, mens andre...
Noen pensjonister nyter alderdommen p・ en benk i parken, mens andre...

Bergenseren med fartstid helt tilbake til tiden hos AS Langtransport på 70-tallet har atter en gang blitt bileier. - Det er nok den nest siste jeg kjøper dette, sier han og smiler mot 730'en han nettopp har fått overlevert fra Norsk Scania i Bergen.

- Det føles helt naturlig å kjøpe lastebil nå, selv om jeg kunne vært pensjonist. Jeg kan med vente med å komme i gang.

Ekeri

Han setter seg bak rattet og drar østover omtrent på straken. Nå skal han hente ny frysetralle hos Ekeri. Planen er å kjøre stykkgods og noe temperert gods for oppdragsgiveren på Osterøy, System Trafikk AS.

- Og så skal jeg kjøre hjelpesendingene til Moldova. De liker jeg. Det er fint med en avveksling, smiler han.

Moldova

De siste tiårene har Nils Fredrik kjørt over 70 lass med nødhjelp og utstyr til Moldova, samlet inn av frivillige på Vestlandet. Ukraina og Romania har også fått sine lass av den blide bergenseren, men Moldova er noe spesielt. Nils Fredrik sitter i styret til stiftelsen som organiserer det hele. - Mye av jobben består i å hente inn og lagre tingene til vi har et fullt lass og kan kjøre nedover, sier han.

Gullalderen

Nils Fredrik kjørte for AS Langtransport fra 1970 til 1978. Da overtok han en av bilene. Tilsammen hadde han 10 eventyrlige år i Langtransport. Siden fulgte en periode i Stie's, fortsatt som bileier. Han fikk dermed med seg gullalderen i norsk utenlandstransport.

I 2006 fusjonerte han selskapet sitt inn i Byrknes Auto og var der frem til 2011. De siste årene har han tatt oppdrag som sjåfør for diverse transportører i Bergen.

Nå er han tilbake som bileier. Lett gjenkjennelig og alltid like entusiastisk og smilende.

Still crazy after all this years...

Still crazy after all this years, har han skrevet over døren på Scaniaen. Mye sant i det.
Still crazy after all this years, har han skrevet over døren på Scaniaen. Mye sant i det.