Ikke penger til kryss i Essadumpa

Publisert Oppdatert

I handlingsprogrammet er det ikke bevilget penger for utbedring av kryssene Essa og Vissestad på E18 gjennom Bamble fram til 2014, skriver Telemarkavisa. I går smalt det ved Essa nok en gang.

I slutten august starter anlegget med nytt Åbykryss på E18. Rønholtkrysset er ferdig regulert, men det er ikke satt av penger til det før i 2011. De to kryssene Essa og Vissestad er ikke nevnt i handlingsprogrammet, men der blir det satt i gang ny reguleringsplan med enklere planskilt kryss.

I går smalt det i krysset ved Essa-dumpa igjen. En bil som skulle kjøre av veien ved avkjøringen ved Essa ble påkjørt bakfra en lastebil.

Bilen ble dyttet over i motgående kjørebane og kolliderte med en bil som kom sørfra på E 18.

Politiet fikk melding om trafikkulykken ved 15.30-tida. En person ble kjørt til sykehus etter å ha klaget på smerter i nakken. Førerkortet til lastebilsjåføren er midlertidig beslaglagt.

Viser behovet, sier Aksjonsgruppa

Vidar Tellefsen i aksjonsgruppa for en sikrere E18 sier denne ulykken viser behovet for utbedring av også Essa. Han sier det har vært to trafikkulykker ved Essa-dumpa i Bamble på 14 dager, og begge med fastboende.

Ifølge Tellefsen var det bare flaks at det ikke gikk mye verre i trafikkulykken ved Essa-dumpa i går.

- Nå vil vi si fra enda tydeligere fram mot valget. Hvis politikerne ikke klarer å holde det de lover om trafikksikring av disse kryssene, så må de trekke seg alle sammen, tordner Tellefsen.

Han sier lokalbefolkningen kommer til å endevende hele E18 med aksjoner hvis ikke alle kryssene gjennom Bamble blir planfrie, som vegmyndighetene har lovet i flere tiår.