Imponerende norsk innsats i Scania Top Team-finalen

Det norske laget, Dieselkameratene fra Narvik, gjorde en imponerende innsats under årets Scania Top Team-finale i Södertälje - og anlegget kan nå smykke seg med å reise hjem som verdens syvende beste Scania-mekanikerlag.

Gode mekanikere! Dieselkameratene i Narvik har gått til verdensfinalen i Scania Top Team-konkurransen.

Gode mekanikere! Dieselkameratene i Narvik har gått til verdensfinalen i Scania Top Team-konkurransen.

Publisert Oppdatert

Fakta om Scania Top Team:

Top Team er en ferdighetskonkurranse som gjennomføres hvert annet år i Scania. Kravet til tekniske ferdigheter ved Scanias verksteder gjør at kontinuerlig faglig oppdatering og godt samarbeid mellom verksted og delelager er nødvendig.

Hensikten med Top Team-konkurransen er utvikling av kunnskap, kompetanse og lagarbeid. ¿Scania Top Team har over 6.000 deltagere i 46 land over hele verden.

Konkurransen er bygd opp med nasjonale finaler i alle Scania-land, deretter 5 regionale finaler og til slutt en internasjonal finale.

6000 deltagende verkstedsansatte, fordelt på over 1200 lag fra 46 nasjoner, deltok i de lokale rundene av Scania Top Team. Etter lokale og regionale kvalifiseringsrunder og finaler, stod det igjen 10 lag og 50 rutinerte verkstedansatte, blant dem Magne Eidstø, Jonas Nilssen, Stein-Otto Løknes, Alf Løknes og Torbjørn Kjelsberg fra Norsk Scanias anlegg i Narvik.

Sistnevnte, Torbjørn Kjelsberg, måtte dessverre melde frafall pga. sykdom i siste øyeblikk, og Dieselkameratene ble dermed nødt til å reise til Södertälje med en mann mindre enn de andre konkurrerende lagene.

Dieselkameratene oppnåde 133 poeng, en forbedring på 26 poeng fra den regionale finalen i Brussel, og kom på syvende plass, foran nasjoner som Kina, Brasil og Argentina.

"Det har vært hard og dedikert jobbing hele veien frem til målet vårt for årets konkurranse, som var deltagelse i verdensfinalen. Da den bragden var i boks satte vi nye mål, og intensiverte forberedelsene ytterligere.

Det har blitt mange sene kvelder på anlegget i Narvik og ikke minst ekstra reiser til Norsk Scanias Kompetansesenteret på Kløfta for trening, sammen med lagets meget dyktige og engasjerte koordinator, Roger Grimstad," forteller coach og distriktssjef, Frank Nystad. De har brukt uttallige timer sammen på fritiden til å terpe ferdigheter, øve på ulike scenarier og lese seg opp på teorien. Det er kjempededikasjon!" avslutter Nystad.

- At Dieselkameratene nådde finalen er en seier i seg selv. Gutta slo blant annet laget fra et brasiliansk anlegg som selger over 2000 kjøretøy i året, mer enn hele vårt salg i Norge, utdyper adm. direktør i Norsk Scania AS, Frode Neteland.

Det var en overraskelse fra langt sydligere strøk som stakk av med seieren. Gjengen fra Australia, nærmere bestemt Preston, rett syd for Sydney, kvalifiserte seg så vidt fra den regionale finalen for Asia og Oceania - men viste seg å være en overlegen seierherre i Sverige.

Les også: Flinke mekanikere!

Laget i dyp konsentrasjon: Jonas Nilssen, Stein-Otto Løknes, Magne Eidstø og Alf Løknes på siste oppgave. Laget tok en imponerende syvende plass i Scania Top Team 2011. Ikke på bildet, lagets siste medlem, Torbjørn Kjelsberg, som ble syk dagen før finalen.

Laget i dyp konsentrasjon: Jonas Nilssen, Stein-Otto Løknes, Magne Eidstø og Alf Løknes på siste oppgave. Laget tok en imponerende syvende plass i Scania Top Team 2011. Ikke på bildet, lagets siste medlem, Torbjørn Kjelsberg, som ble syk dagen før finalen. Foto: Scania CV AB