In the army

At det er stort å vinne et anbud med forsvaret er vel noe alle vet. Nå har Daimler Trucks North America fått en ordre på leveransen av 1780 lastebiler til det amerikanske forsvaret.

militær pansret

militær pansret

Publisert Oppdatert

Ordren på 1780 kjøretøyer gjelder trekkvogna M915A5 6x4 Line Haul tractor i armert versjon. Når det gjelder selve armeringen er det selskapet BAE Systems Security and Survivability som skal levere denne delen av "pakka".

Under snuta på trekkvogna, for det er selvsagt snakk om en snutebil når vi snakker om USA, befinner det seg en motor av typen Detroit Diesel Series 60(r) på 500 hk. Trekkvognene skal ha en større førerhytte en på tidligere modeller for å gi plass til våpen, ammunisjon og annet feltutstyr. I tillegg er kjøretøyene utstyrt med avansert teknisk utstyr som skal forhindre kollisjoner og andre ulykker. Endringene på armering og innvendig plass er basert på det amerikanske forsvarets erfaringer fra innsatsen i Irak og Afghanistan. M915A5 Line Haul tractor har gjennomgått rigorøse tester og evaluering ved "the Army Test Center".

Bildet er av et annet type kjøretøy som BAE Systems har pansret.