Istrail AS er konkurs

Salgsselskapet Istrail AS er konkurs, men virksomheten drives videre gjennom andre deler av Istrail-Gruppen AS.

Istrail asfalt balje

Istrail asfalt balje

Publisert Oppdatert

Bakgrunnen for konkursen er 2009, som ble et meget vanskelig år for både norske og utenlandske påbyggervirksomheter. For Istrail AS falt salget fra 2008 med 50 til 70 prosent, alt etter type påbygg og tilhengere. Samtidig ble Istrails omfattende utleievirksomhet sterkt rammet. Gjeldsforhandlinger innledet for noen måneder siden har avdekket at konkurs var eneste utgang.

Det er viktig å peke på at konkursen gjelder kun salgsselskapet Istrail AS med kontoradresse Sandefjord.

Verken morselskapet Istrail-Gruppen AS eller datterselskapet Istrail Ulefoss AS, begge med tilhold på Ulefoss, er omfattet av konkursen. Det er heller ikke Istrail Sp. z o.o i Polen, Istrail-Gruppens produksjonsselskap for dumpere og hengere.

- Konkursen er beklagelig, men vi kan forsikre at dette ikke vil ramme kundene, sier Torbjørn Winsnes, som er daglig leder i Istrail Ulefoss AS.

- Produksjonen fortsetter som før både ved vår fabrikk i Polen og her på Ulefoss. Videre er salg og service her i landet overtatt av Istrail Ulefoss. Med en slanket stab og organisasjon har vi ressurser til å drive virksomheten videre med base her på Ulefoss, og kundene vil ikke merke den store forskjellen.