Autonor AS:

Iveco er på plass hos «DAF»

Vel, egentlig er de på plass hos Autonor Import, som er Chevrolet-importør, men tilhører konsernet som også importerer DAF. Forvirret? Da bør du lese videre.

-Vi ser bare positive effekter av dette samarbeidet, sier f.v. Kai Abrahamsen, adm. direktør i Autonor AS, og Lars Beck, adm. direktør i Iveco North Europe & Baltics
-Vi ser bare positive effekter av dette samarbeidet, sier f.v. Kai Abrahamsen, adm. direktør i Autonor AS, og Lars Beck, adm. direktør i Iveco North Europe & Baltics
Publisert Oppdatert
Solgt allerede!
Solgt allerede!
Nye SsangYong Rodius har fått et fint design og er klar for grønne skilt.
Nye SsangYong Rodius har fått et fint design og er klar for grønne skilt.
Vi ser bare positive effekter av å få Iveco inn hos Autonor
Lars Beck, Iveco North Europe & Baltic

Autonor-gruppen består av flere selskap der Autonor AS tar seg av delesalg og distribusjon, samt verksteddriften på anlegget i Råde. Under Autonor AS ligger DAF Norge AS som er DAF-importør, SSangYong Norge AS som er importør av det sørkoreanske merket, samt Autonor Import AS som er Chevrolet-importør. Sistnevnte fikk et skudd for baugen da GM plutselig bestemte seg for å trekke Chevrolet ut av Vest-Europa i 2013. Fjoråret har således gått med på å «rydde opp» i Chevrolet-delen til Autonor.

-Vi har brukt fjoråret på å rydde opp i lageret av biler, ordne opp med forhandlerne og med GM sentralt. Dette er nå på stell og vi har ikke lidd økonomisk av dette, og vi fortsetter med salg og distribusjon av Chevrolet-deler. Men vi har sett oss om etter mer å drive med, og der passer Iveco perfekt inn hos oss. Vi har nå overtatt forhandler og verkstedansvaret i Østfold, og anlegget i Sarpsborg er nå stengt, sier Kai Abrahamsen til TransportMagasinet.

Iveco fornøyd

På fredagens pressemøte var også Lars Beck, administrerende direktør for Iveco North Europe & Baltics til stede. Han uttrykte stor tilfredshet med at Autonor Import nå blir Iveco-forhandler.

-Vi har flere eksempler på dual brand-forhandlere, og det viser seg at man ofte ser en vekst av begge merker i slike tilfeller. Vi ser bare positive effekter av å få Iveco inn hos Autonor, sier Beck.

-Kan det være aktuelt å utvide dette samarbeidet til også å gjelde andre steder?

-Vi ser på Autonor som en svært attraktiv partner og vi kommer til å følge utviklingen her tett og se hvordan det går, så intet er umulig, svarer Beck, som også kan fortelle at de har gjennomført tilsvarende endringer flere andre steder i Norden.

I Østfold har det de siste årene blitt solgt 20 til 30 Iveco, hovedsakelig Daily. Hvordan tror Kai Abrahamsen, administrerende direktør i Autonor at de skal gjøre det?

-Vi har jo akkurat overtatt, men vi skal i alle fall ikke gjøre det noe dårligere. Mange tror at Iveco og DAF har mange overlappende modeller, men det er faktisk overraskende få. Først og fremst ser jeg for meg at vi kan få sving på Daily-salget og lettere distribusjonsbiler, samt Iveco Trakker, sier Abrahamsen, som kan fortelle at Iveco har blitt entusiastisk mottatt av de ansatte på huset.

Fire nye

I forbindelse med nedleggingen i Sarpsborg, har fire personer fått ny arbeidsgiver i Råde. Autonor Import har ansatt en lærling, to mekanikere og en selger fra Iveco. Flere av de øvrige tidligere Iveco-ansatte er nå på jakt etter ny jobb. Dermed er antall ansatt hos Autonor oppe i 48, hvorav totalt 19 jobber på verkstedet.

-Vi har kommet i gang med SsangYong igjen, og leverer nå både Rexton og Rodius som varebil. Sistnevnte modell er helt ny, og har fått et flott design. Ellers er vi i gang og ser på litt USA-Chevrolet, og satser på å tilby pickupen Chevrolet Colorado som vil passe rett inn i det norske pickup-markedet. Den kommer først med en V6-bensinmotor, men vil også få en 2,8 liters firesylindret Duramax-diesel. Den har vi stor tro på, men vi har også planer rundt den store Silverado, samt varebilversjon av Chevrolet Tahoe, avslutter Kai Abrahamsen, administrerende direktør i Autonor AS.

Les også:

Iveco til DAF

Bygget til Autonor i Råde har fra før av logoene til DAF, SsangYong og Chevrolet på veggen. Nå har Iveco også kommet til.
Bygget til Autonor i Råde har fra før av logoene til DAF, SsangYong og Chevrolet på veggen. Nå har Iveco også kommet til.