Jæren Storbilmesse for 3. gang

Jæren storbilmesse ble startet i 2005 av en håndfull yrkessjåfører i Rogaland. Messen begynte uten noen form for midler, men har utviklet seg ved god hjelp av sponsorer til å bli et fast innslag i regionen.

Publisert Oppdatert

Jæren storbilmesse ble startet i 2005 av en håndfull yrkessjåfører i Rogaland. Messen begynte uten noen form for midler, men har utviklet seg ved god hjelp av sponsorer til å bli et fast innslag i regionen.

Messen består av en utstillingsdel og en standdel for firmaer som ønsker å profilere sine produkter relatert til transportbransjen.

Stedet er som alltid Orre, som ligger ca 3 mil sør for Stavanger, og mer info om overnatting, vei og føreforhold kan dere finne på www.jaeren-storbilmesse.no

Jæren storbilmesse vil i år legge stor vekt på rekruttering av sjåfører, ifølge arrangørene, og inviterer derfor spesielt transportskoler og sjåførskolestudenter som får gratis entrè. I den forbindelse kommer også Motrans til messen med Norges eneste lastebilsimulator.

Flere transportbedrifter rigger til standplassen med tanke på å hanke inn nye sjåfører, så folk som ikke allerede har en sjåførjobb er spesielt velkommen.

Ute på fotballbanen skal det som seg hør og bør poleres og vaskes litt, før dommerne kommer. Her står nemlig utstillingsbilene som håper på blanke pokaler under avslutningen på søndag.

Klasseinndeling for de som stiller ut sine kjøretøyer er distribusjon, innredning, åpen klasse, trekkvogn, veteran, krokbil, kranbil, skapbil, anlegg, påbygg, lakk, us-truck, pickup og selvsagt publikumsfavoritt. Premieutdeling skjer søndag kl 15.

For de uten høydeskrekk stiller Bautas Sandnes en liftbil med sjåfør til disposisjon. Denne går 33 meter over bakken og vil ta med folk opp, enten de nå vil ta bilder eller bare nyte utsikten..

Desserten lørdagskvelden er Orre Idrettslags Countryfest med Arly Karlsen i Orrehallen klokken 19:30.

Går det som arrangørene håper, blir det convoy med US trucks fra Østlandet og rundt kysten til Jæren.

Av erfaring pleier det å bli god stemning med mye tungt og severdig når portene åpner. Det gjør de lørdag 14. juni. Dere er herved invitert.