Jevn lederstrid i Transport

Publisert Oppdatert

Det går mot kampvotering om hvem som skal overta lederklubba etter Per Østvold når Transportarbeiderforbundet samles til landsmøte til helga.

Det har lenge vært kjent at både nestleder Lars M. Johnsen og forbundssekretær Roger Hansen stiller som kandidater til ledervervet. Avisa Klassekampen skriver i dag at stillingen mellom dem er svært jevn og at den forberedende valgkomiteen kommer til å legge fram ei del innstilling.

Selv om begge to bedyrer at de har samarbeidet godt i de 12 årene begge har sittet i forbundsledelsen, er det klare forskjeller mellom de to kandidatene:

Lars M. Johnsen har bakgrunn som terminalarbeider i Linjegods, er medlem av partiet Rødt, EU-motstander og skeptisk til det fagligpolitiske samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet.

Roger Hansen kommer bra bussbransjen, er Arbeiderpartimann, ivrig EU-tilhenger og en varm forsvarer av det fagligpolitiske samarbeidet.

Knapp favoritt

Selv om kampen mellom de to om å bli Per Østvolds arvtaker trolig vil pågå helt til valgene gjennomføres på tirsdag, holder mange Roger Hansen som knapp favoritt. Grunnen er ganske enkelt hans bakgrunn fra bussbransjen. Dette er den største bransjegruppa i Transportarbeiderforbundet, og i det sterkt bransjeorienterte forbundet, kan det fort bli utslagsgivende å ha denne bransjen i ryggen.

Åpner lørdag

Transport-landsmøtet åpnes i Tromsø på lørdag og fortsetter fram til onsdag i neste uke.