Kögel satser videre

Ryktet om min død er betydelig overdrevet, sa Mark Twain en gang. Kan vi nå si det samme om Kögel?

Publisert Oppdatert

For en drøy uke siden, stanset Tysklands tredje største trailerprodusent, Kögel, alle sine utbetalinger og meldte seg kort tid etter konkurs. Fallet i salget viste svimlende 90%.

Les også: Kögel har meldt seg selv insolvent

Arbeidet med å rekonstruere konsernet har pågått hardt, og på en pressekonferanse tidligere i dag, torsdag, kunne Kögel informere om at dagens eiere har skutt inn ny egenkapital. Dette skal sikre en langsiktig drift i Burtenbach.

Ett av hovedmomentene for å føre frem med forhandlinger om videre drift har vært ordreinngangen. Den er for tiden god hos Kögel.

Tyske medier har ettermiddag løftet frem gjeldsforhandler Arndt Geiwitz og hans jobb med å løse situasjonen. Geiwitz selv uttrykker stor tilfredshet med løsningen og mener Kögel har kommet styrket ut av situasjonen som har oppstått, selv om en rekke av de 1150 ansatte sannsynligvis må finne andre sysler.

Lederne i Kögel med Alexander Tietje i spissen har full tillit fra eierne og fortsetter i sine stillinger.

Erik Fagerholm hos Ekeri Norge forteller til tungt.no at de naturlig nok er svært glade for videre drift hos Kögel. Fagerholm forteller at de har svært store ordre på tur inn i nærmeste fremtid, uten at han i skrivende stund kan fortelle mer om dette.

I midten av 2008 produserte Kögel 24.000 trailere og ble kåret til årets beste trailermerke av en rekke tyske fagblader. Siden har det gått bedrøvelig nedover med produsenten.

Og selv om pasienten Kögel fortsatt halter, kan det etter dagens hendelser tyde på at pasienten er på bedringens vei.

Det er godt nytt for konsernets norske kunder!